Diputació subvenciona amb 22.500 euros a la Taula del Sénia per a posar en valor les oliveres mil·lenàries

Són «joies» de la província de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, ha informat que la institució subvencionarà amb 22.500 euros a la Mancomunitat Taula del Sénia per a la realització en 2020 d’activitats de promoció i divulgació amb repercussió provincial de les oliveres mil·lenàries de la zona, entre les quals cal destacar la inauguració d’àrees i itineraris, la celebració del dia mundial de l’olivera i la realització del desé congrés d’oliveres mil·lenàries.

Segons ha explicat el president, “del que es tracta és de posar en valor i protegir aquestes joies que tenim a la província de Castelló, que són les oliveres mil·lenàries, amb la col·locació d’una adequada senyalística perquè els visitants puguen gaudir d’una experiència inoblidable”.

A més, “la subvenció contribueix a reforçar la vocació cicloturista de la província mitjançant la realització de tres rutes diferents que recorren el paisatge i ofereixen la possibilitat de contemplar de prop aquests arbres de formes espectaculars i degustar el seu fruit”. El recorregut es pot efectuar a peu o amb bicicleta.

El conveni de col·laboració entre la Diputació i la Taula del Sénia també contempla la celebració en diferents municipis del dia mundial de l’olivera, el 21 de novembre, que inclou visites guiades i tastos d’oli.

José Martí ha finalitzat dient que “tots els nostres passos respon a una mateixa filosofia: posar en valor el nostre ric interior per a explotar les seues potencialitats turístiques i ajudar a generar activitat econòmica i fixar població al territori”.

Directe