Els programes ‘Rural Innova’ i ‘Emprén x 10’ ajudaran a impulsar 50 idees de negoci a l’interior

Diputació estrena servei d'assessorament individualitzat per a combatre el repte demogràfic

El servei de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització de la Diputació de Castelló ha posat en marxa ‘Rural Innova’ i ‘Emprén x 10’, dos nous programes d’assessorament i mentorització individualitzada gratuïts per a empreses i emprenedors i emprenedores dels municipis rurals de la província. El diputat de l’àrea, Pau Ferrando, ha manifestat que «els CEDES seran de nou l’epicentre de dinamització de les zones d’interior», ja que les sessions de consulta de les persones inscrites amb les especialistes tindran lloc als centres d’Albocàsser, Llucena, Vall d’Alba, Morella i Segorbe.

El programa ‘Rural Innova’ està dirigit a pimes o micropimes amb més de dos anys d’antiguitat que necessiten innovar per reposicionar el seu negoci al mercat. Per a les persones emprenedores, el programa ‘Emprén x 10’ té com a objectiu donar impuls a tots aquells projectes que vagen a iniciar-se en els pròxims tres mesos. També, a empreses de menys de dos anys d’antiguitat que necessiten assessorament personalitzat en alguna o algunes de les deu principals àrees funcionals d’un negoci.

En tots dos programes, les persones beneficiàries realitzaran cinc sessions individuals de dues hores de duració cadascuna d’elles amb persones assessores especialitzades en les diferents àrees, de manera que a la finalització de la seua participació en el programa puguen haver elaborat un pla d’acció adequat a les necessitats del seu projecte.

Segons Ferrando, durant aquest últim trimestre de 2020, «s’espera atendre de forma personalitzada a un total de 50 empreses i idees emprenedores de les comarques rurals de Castelló, amb l’objectiu de millorar la seua competitivitat i enfrontar en positiu el repte demogràfic».

Les persones interessades a formar part d’aquests programes poden obtenir més informació al web www.ruralinnovacastello.es i també presencialment als centres CEDES de la Diputació.

Directe