Veïns de Portell denuncien públicament trucades de matinada d’un número de Madrid

"Desperten a la gent gran, alguns en el susto al cos"

Veïns de Portell estan denunciant públicament aquests dies trucades telefòniques de matinada d’un número amb prefix de Madrid.

A les xarxes socials han fet públic com “dos nits seguides rebent cridades” d’aquest número “a les 2 i les 6 de la matinada”, el que es repeteix “a part de Portell, on desperten a la gent gran alguns en el susto al cos”.

Aquestes trucades de matinada d’aquest número, segons ha pogut comprovar comarquesnord, es repeteixen en altres llocs d’Espanya. En les darreres 24 hores s’han fet públiques queixes de tot arreu de gent que sofreix el mateix problema i del mateix número en concret.

“Han llamado dos veces hoy a las 23:30 y a la 1:30 de la madrugada y cuelgan, que sepan que mañana tendrán una denuncia puesta por llamar a horas no normales, asustar y colgar. Si son llamadas automáticas el responsable será el que las ha programado. Aquí alguien tiene que responder si comete una irregularidad”, diu un usuari, mentre que altre afectat també es pregunta “¿cómo puede ser que tenga denuncias y siga llamando?”.

Pàgines web dedicades a esbrinar qui et crida des d’aquests números molests apunten a que “ara com ara l’autoria de la línia no es coneix. En 2018, alguns usuaris afirmaven que es corresponia amb una empresa d’enquestes de salut. Dos anys després, el més probable és que la línia s’hagi venut a una empresa externa. Les crides silencioses no són més que “robollamadas”, sistemes automatitzats que serveixen per a comprovar la disponibilitat horària de les persones i l’existència dels números emmagatzemats en el marcador”.

Directe