Diputació impulsa amb beques que els majors de 55 anys estudien a la universitat

Ofereix 145 beques pels programes UNED Sènior i de la Universitat de Majors de la UJI

Patricia Puerta és la vicepresidenta de la Diputació

La Diputació de Castelló oferirà 145 beques d’estudi perquè persones majors de 55 anys puguen cursar una carrera universitària sènior en algun dels dos centres d’educació superior amb els que compta la província de Castelló, la UNED i la Universitat Jaume I. Així ho ha avançat la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, qui ha explicat que s’espera que les convocatòries es facen públiques a partir de la setmana que ve, una vegada siguen aprovades les bases en comissió informativa.

Puerta s’ha mostrat satisfeta per poder anunciar aquesta línia d’ajudes “que tants somnis farà realitat”: “En moltes ocasions ens hem trobat amb persones que no van poder estudiar de joves i ara no dubten en donar el pas per a completar aquella vella aspiració tenint la total ajuda d’aquesta Diputació”. En aquest sentit, ha donat les gràcies a la UNED i a la Universitat Jaume I “per fer sempre fàcil la nostra faena” i ha assegurat que “seguirem entre les tres parts aplanant el camí a tota la nostra gent gran perquè sense importar l’edat continuen formant-se al llarg de la vida”.

Entre ambdues línies d’ajudes, cadascuna per a cada centre universitari, es destinaran un total de 12.000 euros. En el cas de la UNED s’han establert 35 beques d’estudi, mentre que per a l’estudiantat de la Universitat Jaume I se n’oferiran 110 tant per a graus com per a postgraus. Les ajudes no només seran per a estudiants de nou accés, sinó també per a aquells que actualment ja estan formant-se.

Atenent a les bases, cal destacar que podran beneficiar-se d’aquestes ajudes qualsevol persona empadronada a la província de Castelló que tinga complits els 55 anys o més. Obligatòriament hauran d’estar matriculats dintre d’aquest curs acadèmic en qualsevol estudi dels programes UNED Sènior o Universitat de Majors de la UJI.

Puerta ha explicat que es prioritzaran les peticions de persones amb pocs ingressos, discapacitats o que siguen víctimes de violència de gènere.

Directe