S’amplien els serveis de bus per a unir Herbers i Vallibona amb Morella

"És summament important assegurar el transport públic per a lluitar contra el despoblament", apunten des de la Generalitat

Un autobús als Ports, en una imatge d'arxiu

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ampliarà el servei públic de transport per carretera a la comarca dels Ports. Les noves rutes uniran Herbés i Vallibona amb Morella, on els usuaris i usuàries podran fer transbord per a continuar el seu viatge fins a Vinaròs i Castelló.

El conseller de Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que volen garantir i millorar la continuïtat de la prestació del servei públic de transport de viatgers per carretera en aquesta comarca “mentre que finalitza el procés de contractació del nou projecte de servei públic que incorporarà els trànsits als Ports”.

La Conselleria ja ha pres solucions per al transport públic en la majoria dels municipis dels Ports, així com de Vilafranca, connectant-los entre si i amb Morella, on, mitjançant transbord, es pot accedir a Vinaròs i Castelló, localitats de les quals depenen els veïns i veïnes d’aquests municipis des del punt de vista sanitari.

Arcadi España ha assenyalat que també es dóna resposta a una petició de l’Ajuntament de Morella que en diverses ocasions ha sol·licitat l’ampliació del servei de transport a Herbers, que compta amb 49 habitants, i Vallibona, amb 75 habitants, únics municipis de la comarca dels Ports que manquen d’aquest servei públic. “És summament important assegurar el transport públic per a lluitar contra el despoblament rural, un dels objectius de la conselleria”, ha assegurat el conseller.

Directe