21.000 euros per a la conciliació familiar a Olocau

La Diputació destaca la millora dels serveis socials municipals com un dels reptes per a fixar població a l'interior

La Diputació de Castelló destinarà enguany a través de la línia de subvencions a entitats locals un total de 21.000 euros per a mantindre el servei de conciliació familiar a la localitat d’Olocau del Rey, als Ports. Gràcies a aquesta important contribució es garantirà que les famílies amb xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys puguen compaginar la seua vida personal i professional en el seu lloc de residència.

Per a la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, “es tracta d’una ajuda molt important” per a aquest municipi de tant sols 117 habitants en el cens, “ja que estem donant més serveis, i per tant, més motius perquè les famílies es queden a viure en els pobles més xicotets de la nostra província”. En aquest cas, la Diputació es fa càrrec del cost total del servei, el qual es presta de forma totalment gratuïta per a totes les persones amb fills i filles menors de 3 anys.

Puerta ha defensat l’existència d’aquests serveis en considerar que “cal donar una alternativa pública, gratuïta i de qualitat a l’absència de guarderies en les zones rurals”. Actualment, la institució provincial té en funcionament una xarxa de 15 centres de conciliació laboral al llarg de les comarques interiors de Castelló. Totes elles es troben localitzades en municipis amb una població inferior a 1.500 habitants.
Per a seguir millorant els serveis socials que es presten a la localitat, Puerta s’ha reunit amb l’alcalde, Santiago Gazulla, i els equips base de la mancomunitat dels Ports. Durant l’encontre de treball s’han abordat les necessitats en matèria de benestar social i s’ha fet un anàlisi del funcionament dels serveis que des de la Diputació de Castelló es presten en aquesta població. En aquest sentit, s’ha valorat positivament l’existència del servei de promoció de l’autonomia personal “perquè dona resposta a una necessitat tan ineludible com és que els nostres majors envellisquen de forma sana i activa”. L’assignació per a aquest centre és de 7.000 euros per a aquest 2020.

Així mateix, des de l’Ajuntament també s’ha agraït la subvenció per a poder oferir en el municipi un servei de podologia i la renovació del servei de taxi rural amb finalitats mèdiques, el que permetrà que qualsevol persona sense recursos per a desplaçar-se al seu centre mèdic puga fer-ho. A més a més, també s’oferirà sota el patrocini de la Diputació un curs d’introducció a l’internet i als smartphones per a la gent gran.
“És un poble molt xicotet però té tots els serveis garantits per a poder portar una vida plena i productiva. Aquest és un dels nostres objectius de la legislatura, potenciar aquest serveis, per això en aquest primer any de la nova Diputació hem ensenyat les nostres cartes ampliant les ajudes als ajuntaments i donant-los més llibertat a l’hora de decidir en quins projectes inverteixen els recursos públics que els arriben des de Castelló”. “Volem que la gent major visca amb les millors garanties de serveis i que la gent jove es quede”, ha finalitzat.

Directe