Peníscola celebra el Dia dels Pobles més Bonics d’Espanya amb la hissada de bandera que l’acredita

“Pertànyer a l'agrupació és un honor i un orgull” ha declarat la regidora Raquel París

Amb molta emoció, Peníscola ha hissat la bandera oficial de l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya, a la qual pertany com a honrós associat fundador. Peníscola, en una de les assemblees anuals de l’agrupació, proposava la institucionalització d’un Dia Nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya, que cristal·litzava en la instauració del primer d’octubre, data que es commemora al nostre país des de 2015 com el dia dels pobles més bells.

“Pertànyer a l’agrupació és un honor i un orgull per a Peníscola” ha declarat la regidora de Turisme, Raquel París, que ha reiterat el seu compromís amb la “conservació del patrimoni i la transmissió de la tradició local” en el parlament previ a la hissada de la bandera que oneja a la Platja Nord.

Durant l’acte ha tingut lloc la lectura d’un manifest comú per a tots els Pobles més Bonics d’Espanya, en el qual els municipis integrants de la Xarxa es reivindiquen com els més bells, compromesos amb la conservació del patrimoni local i la posada en valor de l’entorn rural. Aquest simbòlic acte ha estat marcat per l’actual situació de pandèmia, en el qual s’ha posat de manifest la importància del món rural i els xicotets pobles.

Manifest conjunt dels
Pobles més Bonics d’Espanya

Com és habitual des de la nostra fundació, tots els primers d’octubre als Pobles més Bonics d’Espanya celebrem el nostre dia i enguany, si cap, té un significat més especial ja que la nostra Associació compleix deu anys de vida.

Coincideix el nostre aniversari amb moments d’incertesa que mai no pensàvem que viuríem, amb moments que han apartat de la nostra vida a familiars, amics i coneguts als quals des d’aquestes lletres recordem perquè no els oblidarem mai.

La pandèmia està reescrivint la nostra manera de veure el món i ens ha fet comprendre que no hi ha res segur per sempre. Hem de treballar des de ja per a recuperar les nostres vides i els nostres treballs. Ara més que mai és quan necessitem recolzar-nos els uns en els altres en un esforç col·lectiu i constant que ens ajude a superar les moltes dificultats que haurem d’afrontar.

Sens dubte, l’any 2020 ha constatat la importància del món rural. Nosaltres ja ho sabíem però molts han descobert l’existència dels pobles i del sector primari. S’han adonat que hi ha vida més enllà de les grans ciutats i que els nostres municipis poden ser uns llocs magnífics per a viure, per a invertir i per a treballar. Per a aconseguir-ho tenim alguns desafiaments per superar i les telecomunicacions són un factor decisiu. La millora de la connectivitat és una conditio sine qua non per a impulsar la nostra oferta com a lloc de treball a nacionals i estrangers, a més de ser un revulsiu per a aqueix turisme sostenible i no estacional pel qual sempre hem apostat i que està necessitat de tant de suport.

Tot i que encara estem en plena tempestat, se’ns obri un horitzó molt esperançador i hem d’afrontar-lo amb il·lusió i amb ganes. És molt probable que els nostres pobles tornen a estar més vius que mai. Només necessitem estar units per a perseguir que les instàncies superiors ens assignen els recursos que necessitem que simplement passen per un correcte finançament local, un urgent pla de connectivitat i ajudes als emprenedors rurals amb una fiscalitat ad hoc.

Servisquen aquestes lletres per a llançar des de la nostra Associació un missatge d’ànim i esperança. Espanya s’ha enfrontat a situacions molt difícils al llarg de la seua història i sempre hem sabut superar-les. Aquesta ocasió no serà una excepció. Nosaltres només podem assegurar que Els pobles més bonics d’Espanya, des dels quatre punts cardinals de la nostra geografia, continuaran treballant junts pel nostre futur i el dels nostres fills.

Directe