Teatre, conferències i concerts en una programació “de luxe” per al Castell de Peníscola

Es presenta l'agenda de Diputació per a la tardor

Un acte cultural al castell, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló revolucionarà aquesta tardor el castell de Peníscola amb una important oferta d’activitats culturals que s’estendran des d’aquesta setmana vinent fins a molt entrat el mes de desembre. La institució provincial ha fet pública aquesta setmana la programació que combina tot tipus d’expressions artístiques, des de la música al teatre passant pel poder del coneixement i la paraula.

La cultura, com destaca el president de la Diputació, José Martí, “ha de continuar sent una aposta per aquesta Diputació, perquè a més d’enriquir-nos a tots i totes com a persones «suposa una important injecció econòmica per al territori”. Com apunta Martí, des de la Diputació hem volgut afavorir l’organització de propostes culturals en tots els seus formats perquè és sens dubte un camí per a dinamitzar el nostre territori en plena crisi per la Covid-19”.

En els mateixos termes s’expressa la diputada provincial, Ruth Sanz, qui considera que la programació preparada per a les pròximes setmanes al Castell de Peníscola “és tot un luxe que podrem gaudir durant els pròxims mesos molt prop de casa”. La idea, des d’un primer moment, “ha sigut dotar al castell de continguts culturals amb empreses autòctones, ja que considerem una obligació ajudar el sector a remuntar i que la cultura torne a eixir al carrer”. A més, també s’ha treballat amb la perspectiva de desestacionalitzar la temporada i fomentar el turisme de qualitat”.

La programació comença
el 15 de setembre

La programació preparada per al primer tram de la tardor començarà aquest dia 15 amb el XXXVI Cicle de Concerts Ciutat de Peníscola, que baix el copatrocini de la Diputació i l’Ajuntament peniscolà oferiran quatre concerts de música clàssica en el saló gòtic els dimarts i dijous de les pròximes dues setmanes. Els grups que hi participaran són Quartet Gerhard, Cordam Quintet, Heritage Ensemble i Pablo Amorós.

A finals de mes, el dia 27, es realitzarà al saló gòtic una conferència a càrrec de Juan Bautista Simó sobre la revisió històrica i la rehabilitació del Papa Luna per al Vaticà. Aquesta es completarà el dia 2 d’octubre amb la presentació del llibre ‘L’arquitectura de la fortalesa de Peníscola’, de Pepa Balaguer, directora de la restauració del castell.

El mes que ve arribarà unes de les propostes estrela d’aquesta programació. Es tracta de l’espectacle ‘Un sábado para la història’, amb el qual es donarà a conéixer la història del castell a través microrelats que presentaran tres cultures que han construït la identitat de Peníscola, la jueva, la musulmana i la cristiana des de temps de Jaume I.

Durant tots els diumenges d’octubre se celebraran les visites teatralitzades per la fortalesa papal que tanta bona acceptació van tindre l’any passat. Aquestes continuaran durant l’època nadalenca per a fer les delícies de grans i menuts en un entorn privilegiat com és el castell peniscolà.

A més a més, també tindran lloc al llargs dels pròxims mesos funcions teatralitzades en el parc de l’Artilleria per a apropar la història del recinte als més menuts de casa.

Diputació garantitza
la seguretat

Totes les mesures de seguretat estan garantides. Com ja ha ocorregut en altres esdeveniments celebrats al recinte fortificat en els últims mesos, com el festival de teatre clàssic, es seguiran tots els protocols establerts per les autoritats sanitàries. Així, el castell ja compta amb dispensadors de gel hidroalcohòlic, es garantirà la separació interpersonal i es desinfectarà sempre abans de començar i a l’acabar els espectacles les zones de platea o allà on es dispose gent.

Directe