Després de mesos sense escola per la Covid-19 Palanques inicia un nou curs

Els xiquets van a l'escola a l'aulari de Forcall i els joves a l'IES Els Ports

A causa de la baixa densitat de població, ja fa anys que Palanques no compta amb aulari i els més menut de la localitat ha d’anar a l’escola de Forcall, que pertany al CRA Els Ports. Pel que fa als més grans, tres joves acudeixen a l’IES Els Ports, l’institut de Morella, i un quart jove resident de Palanques es desplaça fins a Vinaròs per poder cursar la modalitat de Batxillerat que ha triat.

Avui, el transport escolar ha tornat a replegar als joves de Palanques per apropar-los fins als centres educatius corresponents, que han obert, això sí, d’una manera ben peculiar, en concordança amb la situació actual.

Les escoles segueixen un protocol de prevenció i seguretat envers la Covid-19, establint grups bombolla, per tal d’evitar la propagació del virus en cas de donar-se un cas positiu. Si els grups no són de convivència estable, els xiquets han de mantenir 1,5m de distància entre ells i amb els mestres, una mesura que s’aplica a tots els espais de l’escola, inclòs el menjador. A més, el llavat de mans serà freqüent, igual que les desinfeccions i neteges al local, havent-les ampliat.

D’altra banda, l’escola de Forcall, com tants altres centres, ha designat un espai com a aula d’aïllament, que serviria per distanciar un xiquet que presente símptomes de la resta de la classe. Un mestre responsable acompanyaria al xiquet fins que la família el puga venir a buscar i realitzar un diagnòstic.

Totes les mesures adoptades han estat explicades prèviament en una reunió amb les famílies.

Tot i les diferències amb les que s’inicia aquest nou curs escolar, s’espera poder evitar i controlar els possibles brots i que les classes no s’hagen de suspendre per a tot el centre educatiu.

Directe