L’art rupestre, una de les ofertes culturals d’aquest estiu

El Museu de la Valltorta tanca el mes d'agost amb un balanç positiu de visitants

El cicle de visites guiades als abrics de pintures rupestres continua la seua roda pels pobles dels Ports. Una d’aquestes visites ha fet parada al Cingle de Palanques, on els visitants han pogut tenir l’oportunitat de conèixer i obtenir més informació sobre la importància i rellevància de l’art rupestre llevantí.

Tot i l’estiu tan atípic d’enguany, aquestes jornades han continuat realitzant-se tancant el mes d’agost amb un balanç prou positiu quant al nombre de visitants que han pogut gaudir d’aquesta activitat cultural proposada pel museu de la Valltorta.

Com totes les activitats, les visites guiades també han hagut d’adaptar-se a les noves normes de seguretat. Així, les visites han hagut de reduir el seu aforament i l’ús de la mascareta és obligatori, tot i estar a l’aire lliure.

Tot i que la major part dels visitants que elegeixen aquestes activitats són gent dels pobles de la comarca, enguany, també han comptat amb gent de més lluny que ha buscat l’interior per a fer turisme.

Miriam Antilla és guia turística de la Valltorta

El Cingle de Palanques compta amb dos abrics amb més de trenta imatges. Entre elles destaquen un senglar de grans dimensions reconegut com una de les pintures més grans trobades en llevant, i un caçador amb un arc i un escurçó a la mà.

Les jornades de visites guiades a les pintures rupestres continuaran aquesta tardor dins del Pla de posada en valor de l’art rupestre del museu de la Valltorta. Així, cada primer cap de setmana de mes aquestes visites passaran pels abrics rupestres de la nostra comarca.

Directe