Els bombers han tingut enguany un 180% més de rescats a la muntanya

Per contra, s'ha registrat una "important baixada" dels incendis forestals

Els bombers han tingut enguany un 180% més de rescats a la muntanya

El Consorci Provincial de Bombers ha efectuat durant aquest estiu a les comarques de Castelló un total de 42 actuacions de rescat i ajuda en zones muntanyenques i de difícil accés. Es tracta d’un augment molt important, atenent que fa tant sols un any se’n van registrar només 15, el que representa un augment estratosfèric del 180%. Des de la Diputació, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, atribueix aquest increment a les circumstàncies actuals pel coronavirus, “les quals han provocat un major trànsit de persones cap a les zones naturals del nostre interior”. En cap cas, ha informat, s’ha hagut de lamentar cap pèrdua humana.

Aquesta és una de les xifres que es desprenen del balanç d’actuacions estivals, que deixa, en general, dades per a tindre en compte. El president de la Diputació, José Martí, s’ha mostrat satisfet perquè “la majoria d’indicadors s’han vist reduïts considerablement, en especial els referents a focs forestals i accidents”.

Pel que fa els incendis forestals, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez ha destacat la “important baixada” registrada enguany pel que fa al nombre d’hectàrees calcinades en territori castellonenc. En comparació en l’any 2019, s’ha reduït vora la meitat d’espai cremat, des de les 42 hectàrees fins a les 23 d’aquest 2020. Respecte a l’origen dels focs, Ibáñez ha senyalat que pràcticament la majoria d’ells han estat ocasionats per causes naturals, en especial per la caiguda de llamps. Quant als incendis en zones de vegetació, han decrescut moderadament.

Tot i els bons resultats, Martí ha llançat una crida a la responsabilitat “i a no abaixar la guàrdia, ja que la campanya forestal continua i qualsevol descuit, sumat a unes condicions de terreny i meteorològiques desfavorables, poden provocar un incendi d’importància”. “Estem en un any especialment bo en quant a xifres, no ho capgirem”, ha finalitzat.

En el cas dels accidents de trànsit, les intervencions s’han vist reduïdes en un 25% respecte a l’estiu passat, al descendir des dels 32 sinistres als 24 comptabilitzats enguany.

883 intervencions
en tres mesos

Durant els tres mesos estivals, juny, juliol i agost, la xifra global d’intervencions ha estat de 883, inferior a les 1053 registrades l’any passat. En aquest sentit, tant el president de la Diputació com el diputat de Bombers han destacat la professionalitat del cossos de bombers i de Protecció Civil dependents de la institució provincial i els han felicitat pel seu treball diari

Directe