Els anàlisis d’aigües residuals detecten nivells baixos de Covid-19 a Vinaròs

A més, descarten la presència de coronavirus en l’aigua depurada que és enviada a través dels EDAR a la mar

La depuradora de Vinaròs, en una imatge recent

A Vinaròs continuen en marxa les analítiques a les aigües negres, gràcies al conveni signat el passat mes de maig entre l’Ajuntament i l’empresa FACSA. Recordem que la finalitat de les proves és detectar una possible presència del material genètic de SARS-CoV-2, causant del coronavirus, i així poder controlar possibles rebrots, en cas de produir-se.

Aquestes són les primeres analítiques on s’ha detectat la presència en nivells baixos de la Covid-19 a les aigües negres de la ciutat. En els mesos de juny, juliol i fins a 31 d’agost, la presència havia quedat descartada.

Cal destacar que la detecció del virus en residus d’origen fecal indica l’existència d’alguns casos positius a la nostra població, però en cap cas que la via de contagi siga a través de l’aigua. Aquestes dades, serveixen a les autoritat sanitàries per extremar els rastreigs en determinades zones i per a tindre un control i una fotografia més acurada de la situació.

Les anàlisis, que es realitzen de forma setmanal, es repetiran per verificar i contrastar aquests resultats per veure si es tracta d’un fet aïllat o si és persistent. En cas que les dades corroboren la presència del virus a les aigües negres, es realitzaran diferents anàlisis sectorials en diferents col·lectors i zones de la ciutat per aconseguir dades més específiques.

Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que no abaixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries, aquestes normes són l’ús obligatori de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat i el rentat de les mans.

Directe