Sant Jordi anuncia tests ràpids per a la tornada a l’escola

Tant per a alumnes, com per a docents i resta del personal del CEIP Lluis Tena

Sant Jordi anuncia tests ràpids per a la tornada a l’escola

L’Ajuntament de Sant Jordi realitzarà test ràpids de detecció del Covid-19 a alumnes, personal docent i treballadors del CEIP Lluís Tena “per a un inici de curs escolar segur”. Així ho ha anunciat l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, després de gestionar la mesura tant amb les autoritats sanitàries com amb el personal sanitari del municipi i la direcció del centre educatiu.

“En uns dies comença el curs escolar i des de l’Ajuntament volem ajudar amb tots els nostres recursos al fet que la volta al col·le dels nostres fills siga el més segura possible en aquestes circumstàncies. Sabem que no tenim competències en la matèria, però la salut dels nostres veïns és el primer, per això tornem a bolcar-nos amb recursos de l’Ajuntament per a garantir que la volta a les aules és el més segura, lliure de Covid-19”.
Així, el consistori ha adquirit aquestes proves ràpides que es realitzaran de manera voluntària aquesta setmana prèvia a la volta al col·le, des del dimecres 2 de setembre fins al divendres dia 4 de 13.00 a 15.00 hores.

Amb això, tal com ha remarcat Sánchez, “volem llançar un missatge de tranquil·litat a totes les famílies que aquests dies miren amb un cert nerviosisme al moment en què els seus fills hagen de tornar a les aules. L’objectiu d’aquestes proves és detectar si algun xiquet, mestre o treballador del col·legi és positiu amb la condició de poder prendre les mesures necessàries i evitar el contagi de la resta de xiquets i treballadors abans que comence el col·le”.

I és que aquestes proves serològiques detecten la resposta immunitària de cada persona al patogen causant del virus SARS-CoV-2, conegut comunament com a coronavirus. A través d’una mostra de sang, l’aparell detecta els anticossos que cada persona produeix enfront de la infecció, sent un mètode ràpid, fiable i senzill de detectar la malaltia perquè no porta més de 15 minuts l’obtenció dels resultats.

Iniciativa pionera
per la prevenció

L’Ajuntament de Sant Jordi mostra una vegada més amb aquesta iniciativa el seu esforç per la prevenció de la Covid-19, a la qual ha bolcat tots els seus recursos des del primer moment de la malaltia. Així, ha sigut un Ajuntament pioner en l’adquisició de màscares per a tota la població adulta i infantil del municipi als quals també va distribuir gels hidroalcohólicos i guants, a més d’incorporar a la feina de casa quotidianes la neteja i desinfecció de tots els carrers de Sant Jordi, tant en el seu nucli urbà com a la urbanització Panoràmica Golf.

Va ser el primer Ajuntament que va oferir en el seu moment la possibilitat de sufragar les proves de detecció de la Covid-19 als seus veïns en cas que així ho indicaren els metges quan quedaren fora dels protocols de Conselleria; també s’ha esforçat a dur a terme un complet programa d’actes culturals i festius d’estiu amb importantíssimes mesures de seguretat que també ha aplicat fins a aquesta mateixa setmana per a mantindre les piscines i Escola d´Estiu durant aquests mesos. I ara, després d’adquirir els test de manera preventiva a principis del passat mes de juliol, ofereix aquest recurs a les famílies de Sant Jordi per a tornar a les aules de la forma més segura.

Directe