“No hi ha risc zero de rebrots en algun col·legi”

El president Ximo Puig s'ha reunit amb Marzà i Barceló abans de la tornada a l'escola

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el treball realitzat per la conselleria d’Educació, Cultura i Esport i per la de Sanitat Universal i Salut Pública per a “garantir la màxima seguretat” dels xiquets i xiquetes i del professorat en el retorn a les aules en les pròximes setmanes.

“Des de finals de juliol tots els centres disposen d’un protocol que marca el que és la volta als col·legis i que haurà de ser flexible per les derivades associades a la pandèmia”, ha afirmat Puig, qui ha insistit en la voluntat del Consell que hi haja “la màxima presencialitat possible” en els centres escolars valencians perquè, en la seua opinió, “pedagògica, moral i èticament cal fer-ho”.

Segons el president, “cal ser conscients que no hi ha risc zero i que pot haver-hi algun rebrot o alguna situació de dificultat en algun col·legi” i, en aquest sentit, ha explicat que a més del protocol general hi haurà un més específic d’atenció entre les conselleries de Sanitat i Educació i que atendrà el que es decidisca en la Conferència Sectorial conjunta d’aquestes àrees convocada per a aquest dijous.

El màxim responsable del Govern autonòmic s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió de treball que ha mantingut amb el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicente Marzà, i amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual han abordat les actuacions dutes a terme per a la volta a les aules en la Comunitat Valenciana.

El cap de l’Executiu valencià, que ha agraït l’esforç desenvolupat per les conselleries i pels claustres dels centres educatius i el professorat durant l’estiu “preparant les aules i establint mecanismes de treball per a ajustar-se a aquesta nova situació”, ha recordat que la corresponsabilitat “serà un element fonamental”.

“És bàsic que en l’àmbit social i també a l’escola – ha continuat Puig- totes i tots siguem corresponsables i atenguem a allò que ens marquen les autoritats sanitàries i seguim els protocols que es posen en funcionament”.

Roda de premsa íntegra del president Ximo Puig

Campanya informativa i
centre d’atenció telefònica

El president de la Generalitat ha anunciat en la seua intervenció la creació d’una comissió de seguiment per a coordinar les actuacions de les conselleries d’Educació i Sanitat durant el curs 2020-2021, que ha qualificat com a “excepcional”. Formaran part d’aquesta comissió tant el cap del Consell com els titulars i secretaris i secretàries autonòmics de tots dos departaments.

A més, Puig ha explicat que la Conselleria d’Educació ha preparat una campanya d’informació i comunicació per a “donar resposta a les inquietuds” de la comunitat educativa, que es posarà en marxa la setmana que ve, i que la Conselleria de Sanitat Universal està ultimant la posada en marxa d’un centre d’atenció telefònica també per a resoldre dubtes i oferir informació a totes aquelles persones i professionals que el necessiten.

Directe