Ernest Blanch insta a aprofitar “el redescobriment” de l’interior per a impulsar el món rural

El secretari general del PSPV a la província afirma que la covid-19 augmenta els visitants a zones que abans no visitaven mai

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, ha afirmat que la crisi de la COVID-19 ha provocat, entre altres coses, “el redescobriment de les grans potencialitats que té l’Interior de la nostra província”. El fet que la majoria de ciutadans i ciutadanes no s’hagen anat de viatge, sumat a la desconfiança que suposa acudir a zones massificades tradicionalment, “ha provocat que opten per realitzar xicotets desplaçaments dins de la pròpia província que estan suposant un impuls important per a les nostres comarques de l’interior”, ha apuntat Blanch. Per aquest motiu, el també diputat autonòmic considera “una gran oportunitat per a posar en valor el nostre patrimoni cultural, natural i gastronòmic, entre altres, i consolidar aquesta tendència i beneficiar al món rural”.

Blanch ha insistit a aprofitar els canvis d’hàbit que està tenint la població per a “situar a Castelló en la millor posició d’eixida i emprendre com més prompte millor la reactivació econòmica i social i ha recordat les conclusions de l’informe que ha elaborat el Consell Valencià de Cultura en el qual precisament planteja la conveniència d’aprofitar la crisi actual per a revaloritzar els espais naturals com a noves oportunitats.

Blanch afirma que “cada dia són més els que realitzen escapades a l’interior, i el boca a boca està fent que fins i tot en caps de setmana, es produïsquen concentracions de persones en llits de rius, pantans, cascades, que abans romanien pràcticament buides”. Per això, explica que és important “no repetir els errors que s’han comés en altres zones i garantir un aprofitament sostenible d’aquests entorns naturals”.

El responsable dels socialistes de Castelló considera que “la clau està a actuar a temps, i impulsar entre totes les institucions una estratègia comuna capaç de posar en valor les nostres comarques de l’Interior, però d’una manera controlada, per a garantir l’equilibri i, per a això, és absolutament fonamental comptar amb les sensibilitats del territori i escoltar a la gent que des de fa generacions viu i entén el medi rural millor que ningú”.

Directe