Les platges de Peníscola registren major ocupació en l’equador d’agost

Diverses cales completen la seua capacitat i la policia n'intensifica la vigilància

Les platges de Peníscola registren major ocupació en l’equador d’agost

El dispositiu de seguretat en platges estructurat per l’Ajuntament de Peníscola compta amb un dron amb intel·ligència artificial que realitza fins a 4 vols diaris per a supervisar-ne l’ocupació. Aquesta eina confirma l’alta capacitat de càrrega que poden suportar les platges urbanes de la localitat, les quals han registrat un augment d’ocupació en aquest cap de setmana de l’equador del mes d’agost.

Els vols són a penes perceptibles pels usuaris, ja que el dron és altament silenciós i ha de sobrevolar l’aigua i no l’arenal. Gràcies al sistema d’intel·ligència artificial, el dispositiu ha extret dades de les platges urbanes durant els dos vols del matí i els dos de la vesprada, identificant que els pics d’ocupació es registren en els controls de les 13.30h.

El passat cap de setmana, amb motiu de la celebració del festiu nacional del 15 d’agost, les platges de Peníscola han superat el 50% de la seua capacitat. No obstant això, segons les dades extretes, els arenals han mantingut un marge ampli fins a arribar a completar el seu aforament, que és de 10 metres quadrats per usuari o grup d’usuaris.

La regidora de l’àrea de Turisme i Platges, Raquel París, ha subratllat que “les platges de Peníscola són prou àmplies com per a allotjar milers d’usuaris amb amplitud”, afegint que “si atenem les restriccions que indiquen un espai per persona encara menor, de 4 metres quadrats, els percentatges serien menors i contemplaríem una capacitat de càrrega de les platges encara superior; no obstant això, estem optant per realitzar els càlculs atenent 10 metres quadrats per usuari”.

Tenint en compte que l’aforament màxim se situa en, aproximadament, 26.000 usuaris, “continua quedant marge suficient per a albergar un major nombre de banyistes”. Tal com estableix el decàleg de normes d’ús de la platja, els banyistes han de respectar els dos metres de distància entre usuaris, “normes el grau de compliment de les quals és elevat fins ara, gràcies a la responsabilitat dels usuaris i a l’esforç que el dispositiu de seguretat en platges desplegat està efectuant per a informar i resoldre dubtes a aquells usuaris que no coneixen la normativa” ha valorat París.

El sistema de control d’aforaments a través del dron que el consistori ha posat en marxa per als mesos de juliol i agost “és molt poc invasiu, passa desapercebut i els usuaris de la platja no es veuen violentats per aquest sistema de videovigilància que a nosaltres ens garanteix el coneixement de l’estat de l’ocupació en platges a temps real per a poder desplaçar banyistes a sectors de la platja menys saturats, garantint així un ús segur del nostre litoral” ha manifestat la regidora.

Vigilància en les cales naturals
Davant l’augment d’ocupació a les platges urbanes de la localitat, la Policia Local de Peníscola va intensificar aquest passat cap de setmana la vigilància en les cales naturals del litoral sud. Els agents van recórrer els diferents espais per recordar als banyistes les normes d’ús, així com per restringir l’accés una vegada completada la seua capacitat. “Des de l’Ajuntament s’està realitzant un esforç enorme per garantir la seguretat a les nostres platges i cales”, ha finalitzat París.

Directe