Entren en vigor limitacions en oci nocturn, bars o consum de tabac

Les noves mesures van dirigides al control de la transmissió comunitària

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per a explicar com s’implantaran en la Comunitat Valenciana les mesures acordades entre totes les comunitats autònomes divendres passat durant el Ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Es tracta de limitacions que entren en vigor en la Comunitat Valenciana a partir d’aquest dimarts i que tindran una vigència de 21 dies.

Les mesures es refereixen a oci nocturn, hostaleria i restauració, esdeveniments massius, residències, tabac i garbellats. “Aquestes mesures van dirigides al control de la transmissió en els àmbits que actualment són l’origen dels brots epidèmics de major risc, i amb l’objectiu de controlar la transmissió comunitària”, ha explicat Barceló.

Pel que fa a l’oci nocturn, en la Comunitat Valenciana se suspèn l’activitat de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

Així mateix, en els establiments d’hostaleria i restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’han d’assegurar 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules. Aquesta distància ha d’estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions, que han de tenir una ocupació màxima de 10 persones.

D’altra banda, els establiments i serveis d’hostaleria i restauració han de tancar no més tard de la 01.00 hores. A més, no es poden consumir productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics.

La translació a la Comunitat Valenciana de les mesures acordades per a tota Espanya contempla, així mateix, la recomanació de limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un màxim de 10 persones.

▸ Esdeveniments amb més de 400 persones

Respecte a esdeveniments i activitats l’afluència prevista de les quals superi les 400 persones, la seva organització queda supeditada a autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

A més, es prohibeix fumar en la via pública o en espai a l’aire lliure quan no es pot respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Aquesta limitació aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos cigarrets electrònics o vapeo.

▸ Residències de majors

Sense perjudici del desenvolupament corresponent que estableixi la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en les residències i centres sociosanitaris, també en els centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal, es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d’antelació com a màxim.

A més, es limitaran les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una durada màxima d’una hora al dia, a excepció d’aquelles persones que es trobin en procés del final de la vida.

Els serveis de prevenció de riscos laborals de l’ocupador també faran aquests tests al personal emprat que torni de permisos i vacances, i al de nova incorporació.

La resolució dictada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la ciutat de València es manté en vigor referent a la suspensió de les visites i sortides en residències de persones majors radicades en la capital.

Video Thumbnail
Rueda de Prensa CV 17-08-20
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per a explicar com s'implantaran en la Comunitat Valenciana les mesures acordades entre totes les comunitats autònomes divendres passat durant el Ple extraordinari del Consell Interterrito
Roda de premsa íntegra de la consellera de Sanitat, Ana Barceló

Dades actualitzades
d’incidència del coronavirus

Durant la compareixença, la consellera també ha actualitzat les xifres diàries d’evolució de la pandèmia. La Comunitat Valenciana ha sumat des de l’última actualització del divendres 715 nous casos de coronavirus, que situen la xifra total de positius en 17.506 persones.

Per províncies la distribució és la següent: 38 a Castelló (2.095 en total); 178 a la província d’Alacant (5.531 en total); i 493 a la província de València (9.859 en total). A més, hi ha 6 casos sense assignar, amb el que l’acumulat de casos sense assignar és de 21.

D’altra banda, s’han donat 522 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 21.162: 2.895 a Castelló, 6.937 a Alacant i 11.300 a València, província on s’han reassignat 6 altes. Hi ha altres 30 altes no assignades. D’aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 3.146 casos, la qual cosa suposa un 12,20% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 275 persones ingressades: 6 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 74 a la província d’Alacant, d’ells 9 en l’UCI; i 195 a la província de València, 23 d’ells en UCI.

Dels hospitalitzats, avui dia, el 88% és major de 35 anys i el 39% supera els 65 anys. Els menors de 34 anys suposen gairebé el 12%.

En UCI, tots els ingressats superen els 16 anys. El 3% està en el grup d’edat de 16 a 35 anys; el 71% en el de 35 a 64 anys i el 26% són majors de 65 anys.

No s’ha registrat cap defunció per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.486 persones: 227 a la província de Castelló, 518 en la d’Alacant i 741 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 698.566, de les quals 560.956 han estat a través de PCR i 137.610 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació
en residències

En aquests moments, hi ha algun cas positiu en 19 residències de majors (8 a la província d’Alacant i 11 a la província de València), 4 residències de persones amb diversitat funcional (1 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 en província de València) i 2 centres de menors a la província de València.

▸ Residents nous positius: 1
▸ Treballadors i treballadores nous positius: 2
▸ Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 3 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Directe