Dimarts s’endureixen les mesures front la covid-19

Després d'anunciar-les el ministre de Sanitat han d'encaixar-se a la legislació de la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Ana Barceló, en una imatge recent

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, mantindrà aquest dilluns una reunió amb Salut Pública amb la finalitat d’implantar en la Comunitat Valenciana les mesures recollides en l’acord aconseguit aquest divendres en el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb actuacions coordinades entre totes les comunitats autònomes per a respondre a l’actual moment d’increment de casos positius en COVID-19 en tota Espanya.

D’aquesta manera, està previst que les noves mesures entrin en vigor en tot el territori valencià a partir de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) dimarts que ve.

Aquestes mesures afecten diferents àmbits socials com l’oci nocturn, l’hostaleria, la celebració de diferents esdeveniments i el consum de tabac al carrer. Entre altres, figura la prohibició de fumar en la via pública o a l’aire lliure si no es poden guardar dos metres de distància, el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes o la limitació d’horari per a establiments d’hostaleria, restauració, terrasses i bars i restaurants amb el tancament, com a màxim, a la 1.00.

Barceló ha assenyalat que “era necessària la coordinació i homogeneïtzació de les mesures per a aconseguir la major efectivitat, tenint en compte la mobilitat i el període vacacional en el qual ens trobem”.

Directe