Vilafranca tanca la setena edició del Festival 775

La música barroca ha estat la protagonista dels tres concerts programats

Vilafranca s’ha omplert de cultura amb la setena edició del Festival Musical 775, que finalitzava ahir diumenge amb l’actuació del cantautor Andreu Valor. Enguany la programació s’ha hagut de reduir a tres concerts els quals s’han desenvolupat a la plaça d’En Blasc, adaptant-se a les mesures de seguretat que exigeix la pandèmia.

La música barroca ha estat la protagonista d’aquesta setena edició del Festival 775, que iniciava, divendres, amb l’actuació del Cor de la Generalitat Valenciana.

Per a poder desenvolupar actuacions com aquestes, cal remarcar la importància del paper del musicòleg, el qual s’encarrega de recuperar i transcriure aquest tipus de música.

La segona proposta del Festival arribava dissabte amb el concert d’Euskal Barrokensemble, un grup de música antiga creat per Enrike Soinís a Bilbao l’any 2006, el qual ha aconseguit de manera personal fer-se un buit en el panorama internacional de la música antiga.

Per aquesta ocasió el grup apropava les danses barroques per a guitarra a tot el públic assistent amb el seu concert “Colores del Sur”.

El cantautor, Andreu Valor, amb ‘Insurrecte’ era l’encarregat de tancar aquesta nova edició del Festival de Música 775 de Vilafranca, dedicada a la música barroca i, que tot i estar marcada per la pandèmia, un any més ha tingut molt bona rebuda pels veïns i visitants de la localitat.

Directe