Víctor Amela presenta a Morella “Ens van robar la joventut”

L’autor nascut a la comarca dels ports donarà a conéixer el llibre el dissabte

Víctor Amela, en una imatge d'arxiu

El dissabte Víctor Amela presentarà el seu nou llibre Ens van robar la joventut. Memòria viva de la lleva del biberó. L’acte serà a les 20.00 hores al Teatre Municipal i comptarà amb la participació de l’autor. Cal recordar que Víctor Amela és un escriptor de la comarca dels Ports amb una llarga trajectòria i on destaquen les seues novel·les, El càtar imperfecte i La filla del capità Groc, les quals relaten històries que transcorren en aquesta zona. Cal destacar que el segon va ser Premi Ramón Llull 2016.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “sempre és un plaer poder tindre la col·laboració de persones implicades amb la promoció de Morella com Víctor Amela”. L’edil ha destacat que “puguem conéixer este llibre tan interessant sobre la Guerra Civil i apropar-lo als veïns i veïnes de la nostra ciutat”. També ha comentat que “la presentació serà al Teatre Municipal per a garantir la distància social i la seguretat de totes i tots” i ha remarcat que “a poc a poc tornen les activitats culturals com aquesta a la ciutat de Morella”.

Ens van robar la joventut és una novel·la que recopila testimonis de soldats de 17 anys que van participar en la Guerra Civil. El llibre mostra 25 testimonis de supervivents on Víctor Amela ha reconstruït la memòria d’aquestos joves amb una meticulosa investigació. Es tracta de commovedores històries humanes en el sentit homenatge a la Quinta del Biberón quan es compleix el centenari del seu naixement.

Nova edició del Festival
Internacional de Música

El mes d’agost comparà amb una nova edició del Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet. Aquest celebrarà la seua 37a edició des del vuit fins al 13 d’agost amb concerts i recitals a la Basílica Arxiprestal amb l’orgue de Turull com a protagonista. Cal recordar que l’any passat es va nomenar aquest com a Ricardo Miravet de manera que es reconeix tot el seu treball amb l’instrument i el festival que cada any ompli Morella de música i cultura.

Directe