Quasi la meitat dels contagis a la Comunitat són de joves d’entre 20 i 40 anys

Produïts durant el cap de setmana, pel que Sanitat demana "responsabilitat"

La consellera de Sanitat Ana Barceló en una imatge d'arxiu

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’actualització del passat divendres 330 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 12.781 persones. 114 dels nous casos s’han associat als diferents brots detectats en la Comunitat Valenciana. En aquests moments, 142 són considerats casos aïllats, però que poden ser associats a brots després de les recerques que Salut Pública està duent a terme en aquests moments. Finalment, 74 són casos dels quals s’ha iniciat en les últimes hores la recerca de la seva traçabilitat.

De tots ells, el 45% corresponen a persones d’entre 20 i 40 anys. En aquest sentit, la consellera de Sanitat Univeral i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que “Salut Pública i Assistència Sanitària continuen fent un treball fonamental per a mantenir la traçabilitat dels casos i els brots controlats”, però “necessitem, això sí, que la ciutadania sigue responsable perquè els casos siguen els menys possibles”. Això, segons Barceló, “només ho aconseguirem seguint les recomanacions d’higiene personal, distància social i l’ús de la màscara”.

Per províncies, el nombre de nous casos és aquest: 46 a Castelló (1.780 en total); 68 a la província d’Alacant (4.265 en total); 197 a la província de València (6.690 en total) i altres 19 casos sense assignar que se sumen a 27 casos anteriors.

D’altra banda, s’han donat 102 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix a 18.037 persones: 2.564 a Castelló, en 5.986 Alacant i 9.486 a València, a més d’1 a un cas no assignat. D’aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 984 casos, la qual cosa suposa un 4,80% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 81 persones ingressades: 11 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 17 a la província d’Alacant, d’ells 3 en l’UCI; i 53 a la província de València, 5 d’ells en UCI.

En l’última setmana no s’ha registrat cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.477 persones: 227 a la província de Castelló, 513 en la d’Alacant i 737 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 560.121, de les quals 428.571 han estat a través de PCR i 131.550 mitjançant test ràpid.

Directe