“Palabra de Vilafranca” repassa la localitat des de 1238

Amb relats històrics es repassa la història de la localitat

El saló d’actes de la casa social de Vilafranca ha sigut l’escenari escollit per a presentar el llibre «Palabra de Vilafranca» obra encarregada per l’Ajuntament de la localitat a l’escriptor Juanma Velasco. Aquesta obra repassa la història de la localitat des de la seua fundació amb la carta pobla de 1238 fins a principis del segle XX.

Aquest llibre conté relats de ficció amb una gran base històrica que il·lustren diferents moments rellevants de Vilafranca. L’objectiu ha sigut emprar les millors fonts possibles per a cimentar els relats.

Aquest viatge per quasi 8 segles d’història a Vilafranca pretén reflectir com era la vida en la localitat. És una tasca difícil però cada detall ha estat revisat per quatre historiadors locals que han col·laborat en el llibre que aporta detalls d’una mirada quotidiana d’alguns dels fets més rellevants de la història de la localitat.

Video Thumbnail
"Palabra de Vilafranca" presentat a la localitat
Aquest llibre de relats històrics repassa la història de la localitat en diferents èpoques
Juanma Velasco és l’autor del llibre

“Palabra de Vilafranca” és una obra de Juanma Velasco al voltant de la Història de la localitat.

Directe