Serveis Socials activa una campanya per a reduir conductes de risc entre els joves

Se centra en la prevenció del consum d’alcohol i drogues i en el respecte a l’orientació sexual

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha presentat avui la campanya «Vols dir que cal?» per tal de conscienciar la joventut dels perills que comporten conductes com el consum de drogues o les relacions sexuals de risc. La campanya inclou també una perspectiva de gènere afegida que pretén fixar l’atenció, d’una banda, en les agressions masclistes i, de l’altra, en la necessitat de respectar l’orientació sexual de les persones.

«Som conscients —ha dit la regidora— que l’estiu és una època en què s’incrementa la necessitat d’oci i de festa entre el jovent, i més encara aquest estiu, en què els joves senten la necessitat de recuperar tot allò que no han pogut viure durant el confinament». «Les notícies que ens arriben així ens ho confirmen», ha dit la regidora, en referència als brots de covid19 que estan sorgint tant en espais d’oci tradicionals com discoteques com també en espais privats com cases particulars, platges o pàrquings».

«En aquest sentit —ha remarcat la regidora—, hem d’estar més alerta que mai a les conductes de risc i hem de donar les pautes necessàries per tal que tot el jovent puga accedir a espais d’oci segurs i saludables, sempre des del respecte a la igualtat entre homes i dones».

Quatre missatges directes
basats en situacions reals

Independentment dels missatges sobre mesures d’higiene i distància social, que es promouen diàriament a través d’altres canals oficials, la campanya se centra en la prevenció de riscos, i ho fa a través de quatre vídeos àgils i dinàmics que mostren conductes de risc reals en diferents espais d’oci: una jove que vol agafar la moto havent begut en excés, la pressió de grup a un jove que vol deixar de beure copes, dos amics conversant sobre la dificultat d’un d’ells per dir-li a una xica que li agrada anant begut o un jove criticant dos xics que s’estan besant.

Els vídeos, de molt curta durada, estan protagonitzats per joves i pretenen generar debat davant de les diferents situacions de risc que amb què es poden trobar.

Directe