“Per Santa Anna, les falditxes a La Plana”

Les mínimes segueixen per davall dels 20 °C destacant els 7,4 °C de la Fàbrica de Giner

Penúltima setmana de juliol de calor intens on comença l’anomenada canícula, el període de més calor de tot l’any que s’estén des d’aquest dimecres fins al 22 d’agost depenent les regions. Tot i això, els registres als pobles de muntanya segueixen sent suportables situant-se les màximes entre els 25 °C i 28 °C en contraposició a les valls on la calor apreta de valent amb els 35 °C de Sorita o els 33 °C de Forcall.

Les mínimes segueixen situant-se per davall dels 20 °C destacant, una setmana més, els 7,4 °C de la Fàbrica de Giner. Per ara no arriben les nits tropicals que compliquen més agafar el son. De moment, 2020 està deixant un any càlid però estable que ha provocat que durant tot l’hivern es registraren temperatures molt més altes de la mitjana com els 5 °C de més a febrer, però què als mesos d’estiu estiguen dintre dels paràmetres. Mentrestant, les pluges segueixen sense aparèixer i l’herba es va agostant a poc a poc, el color dels Ports va canviant del verd al groc i al marró.

Per a la pròxima setmana s’espera un augment de 2 a 4 °C de les temperatures a partir del dilluns i no es preveu que arriben de nou les precipitacions que ja els comencen a fer falta als rius i les fonts que a poc a poc es van assecant. Tot i això, la possibilitat d’alguna tronada puntual de vent i amb poca aigua sempre està present en mesos d’estiu.

Directe