Peníscola convenia amb el rector el manteniment de les campanes

Aquesta col·laboració es repeteix cada any

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha rubricat el conveni pel qual l’Ajuntament col·labora anualment en les tasques de manteniment de les campanes de l’ermita en la qual s’allotja la patrona de la localitat, la Mare de Déu de l’Ermitana, així com en el manteniment de les campanes de la parròquia de Santa Maria, en el centre històric.

“Les campanes i la seua funció formen part del nostre dia a dia, fonamentalment en la programació festiva de la localitat, i volem garantir que així continue sent”, ha explicat l’alcalde després de la seua entrevista amb el rector, Ricardo Fígols.

Aquesta col·laboració es repeteix any rere any des que el 2008 Ajuntament, Bisbat i els mateixos veïns de la localitat van col·laborar de manera conjunta per a la instal·lació de més campanes amb l’objectiu de completar els dos campanars, així com per a la restauració de les ja existents. Llavors, sota el mandat de l’actual alcalde, el Gremi de Campaners de València ja va contribuir als preparatius i va oferir un especial toc de campanes durant les Festes d’aquell any. El passat 2016, mestres campaners del mateix gremi van protagonitzar una nova actuació en la localitat durant les festes del mes de setembre.

Directe