47 municipis de l’interior tenen aquest estiu cine ‘a la llum de la lluna’

La Diputació de Castelló destina 24.000 euros

La Diputació de Castelló portarà aquest estiu a les places de 47 municipis de l’interior provincial una selecció del millor cinema actual per a dinamitzar les nits dels caps de setmana. Així ho ha anunciat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui ha destacat que «amb iniciatives com aquesta sumem valor i serveis als nostres pobles més menuts i assegurem que tots els ciutadans d’aquesta província tinguen les mateixes oportunitats a l’hora d’accedir a la cultura».

Per a fer possible aquest servei, la institució provincial destinarà 24.000 euros. En cada localitat s’exhibirà fins a un màxim de tres films des d’aquest mes de juliol fins a setembre. Cal destacar que cap municipi percebrà quantitat econòmica alguna, ja que la subvenció és en espècie, és a dir, se’ls assignarà amb caràcter gratuït el servei de cinema d’estiu.

Per als municipis amb més habitants, la diputada de Cultura ha recordat que la Diputació disposa del servei de Mediateca, el qual ofereix un ampli catàleg d’obres cinematogràfiques per a la seua exhibició sense fins lucratius. Els ajuntaments poden sumar-se al servei quan ho desitgen a través del web de la Diputació.

Aquesta iniciativa complementa l’agenda d’activitats que la Diputació Provincial ha preparat per a apropar als pobles la cultura en totes les seues facetes i formats. Fins al proper mes de setembre, al llarg del territori, es desenvoluparan propostes musicals, teatrals i d’oci per a tota la família, «dins de la línia d’aquesta nova Diputació de vertebrar la província amb la cultura com a protagonista», ha manifestat Sanz.

Els 47 municipis
beneficiats

Els municipis que se’n beneficiaran de l’ajuda, tots ells menors de 400 habitants, són Fanzara, la Mata de Morella, Arañuel, la Torre d’en Doménec, Fuente la Reina, Torrechiva, Vall de Almonacid, Fuentes de Ayódar, Almedíjar, Teresa, Azuébar, Ares del Maestrat, Castillo de Villamalefa, Argelita, Vallat, Espadilla, Toga, Aín, Algimia de Almonacid, Zucaina, Torás, Cirat, Higueras, Xodos, Gaibiel, Vilar de Canes, Villores, Pavías, Benafer, la Todolella, Matet, Torralba del Pinar, Herbers, Palanques, Cortes de Arenoso, Benafigos, Castellfort, Ayódar, Barracas, la Pobla de Benifassà, Sorita, la Serratella, Vallibona, Villamalur, Olocau del Rey, Castell de Cabres i Portell de Morella.

Directe