Ximo Puig anuncia sancions pels incompliments de la normativa sanitària

"el virus està fora, està molt present i està ressorgint amb molts brots en tota Espanya"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Ple del Consell aprovarà aquest divendres un decret llei que plasmarà el règim sancionador per a aquelles persones, entitats i empreses que no compleixin amb els objectius marcats per l’autoritat sanitària davant la situació ocasionada per la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Segons el cap de l’Executiu autonòmic, en el context actual i davant el sorgiment d’alguns brots, és necessari “plantejar mesures coercitives en el que significa el compliment de les normes sanitàries, que són fonamentals”.

Així s’ha manifestat el president després de la reunió de coordinació de seguretat amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i representants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, a la qual també han assistit les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

“Cal tornar a insistir: el virus està fora, està molt present i està ressorgint, desgraciadament, amb molts brots en tota Espanya”, ha explicat Puig, qui ha reconegut que la Comunitat Valenciana “està millor que altres comunitats autònomes, però no volem estar pitjor”. “Per a això -ha continuat-, per a no anar a pitjor, hem de ser estrictes en el compliment de les normes que hem establert: l’ús de la màscara, la distància interpersonal, la qüestió higiènica bàsica i la ventilació d’espais”.

“Hem de ser més exigents, més autoexigentes que mai, perquè, si no, podem desembocar en un endarreriment que serà molt negatiu per a tots i totes. La millor aposta per la reactivació econòmica és parar la pandèmia i aquest és el compromís fonamental del Govern de la Generalitat”, ha asseverat Puig.

“En aquest sentit -ha conclòs el cap del Consell- hem establert la unitat d’acció amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat i mantindrem, prèviament a la publicació d’aquest decret llei, converses amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i amb la pròpia Delegació del Govern perquè cadascun pugui aportar amb l’objectiu de ser el més eficients possible en la lluita contra la pandèmia”.

Directe