El PP lamenta que s’aparque la decisió de posar caixers als pobles d’interior

Asseguren que el Consell ha aparcat un dels seus anuncis estrella per a frenar el despoblament

El portaveu del PP a Diputació Vicent Sales, en una imatge recent

El Grup Popular en la Diputació de Castelló ha lamentat avui el fracàs de la Generalitat Valenciana i Ximo Puig qui ha anul·lat un dels seus anuncis estrella: la implantació de caixers automàtics a l’interior de la província.

El portaveu del PP de la Diputació, Vicent Sales, ha lamentat que “després de desenes d’anuncis al final s’hagi renunciat a un projecte important per a l’interior de Castelló”. Per als populars suposa “un greu problema per ser una eina dirigida a frenar la despoblació”. En concret la Generalitat havia anunciat fins a 51 caixers a la província de Castelló.

Vicent Sales assenyala que “ara el Consell ha decidit aparcar la mesura després de diverses fotos i anuncis per part de Ximo Puig” el que suposa “jugar amb les expectatives dels alcaldes i els veïns de l’interior de Castelló” ja que del total de caixers que s’anaven a crear en la Comunitat, gairebé la meitat corresponien a petits municipis de Castelló.

En els últims anys l’interior provincial ha perdut moltes oficines bancàries per la falta de població el que ha deixat a una gran part de la població d’interior sense accés a una entitat financera. “A això li hem de sumar que a vegades es tracta de persones ja majors, que no tenen capacitat de transport i de desplaçar-se a altres localitats”.

Vicent Sales recorda que “a més, no ens podem oblidar de la bretxa digital ja que aquests veïns no tenen capacitat d’operar amb la banca ‘en línia'”. Per això, “els caixers són fonamentals si de veritat creiem a frenar la despoblació”.

El portaveu popular recorda que “és un servei molt important per als veïns, per als turistes i per a les empreses d’aquestes localitats” i que Puig va arribar fins i tot a anunciar un acord amb la Unió Europea que garantia aquestes oficines.

D’aquí ve que el PP hagi demanat de manera encarida que “es reprengui aquesta iniciativa de cara a frenar la despoblació”.

Directe