“L’increïble assassinat d’Ausiàs March” obri el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola

L'aforament s'ha reduït a 130 espectadors, menys de la meitat de l'habitual

El president de la Diputació, José Martí, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, la diputada provincial i alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, han assistit a la inauguració del XXIII del Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, que consta de 8 representacions que se celebraran al Pati d’Armes del Castell entre la jornada de hui i el pròxim 31 de juliol. El certamen ha arrancat amb la posada en escena de ‘L’increïble assassinat d’Ausiàs March’ per part de la Crit Campanyia de Teatre. És l’estrena de la versió en castellà que posteriorment es tornarà a representar en el Festival de Teatre Clàssic d’Almagro. Es tracta de thriller escrit pels també actors de l’obra, Daniel Tormo i Anna Marí, en el qual es juga amb el passat i el present i en el qual Ausiàs March roman molt present a través dels noms de carrers i places. Del repartiment també formen part el veterà actor castellonenc, Panchi Vivó, i la val·lisoletana resident a Borriana, Rebeca Izquierdo.

El president de la Diputació, José Martí, ha agraït l’esforç realitzat per la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i el director del certamen, Carles Benlluire, “l’entusiasme dels quals ha fet possible que el festival també se celebre en 2020, malgrat les grans dificultats que ha generat la pandèmia”. Ha afegit que “era important que aquest any també hi haguera festival perquè la cultura és vida i a poc a poc hem d’anar fent passos per a endinsar-nos en la nova normalitat”, i perquè “la nostra obligació és ajudar a salvar els obstacles perquè vindre a Peníscola continue resultant molt atractiu, també des del punt de vista cultural”.

Segons ha explicat la diputada Ruth Sanz, “l’organització de la present edició ha resultat molt complicada perquè ha sigut necessari redissenyar les actuacions i adaptar el castell a les restriccions imposades a conseqüència de l’emergència sanitària”. De fet, “l’aforament s’ha reduït a 130 espectadors, menys de la meitat de l’habitual”.

Directe