Peníscola reforça les tasques per a combatre la proliferació de mosquit

A més, demana a les administracions superiors que assumisquen les seues competències en matèria de control de plagues

Peníscola reforça les tasques per a combatre la proliferació de mosquit

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola continua, amb la periodicitat recomanada pels productes i aplicadors certificats, les fumigacions per a evitar la proliferació del mosquit. Els treballs estan realitzant-se des del mes de març passat i s’estendran al llarg de tota la temporada d’altes temperatures. Les zones amb major incidència en el desenvolupament de larves se situen en l’aiguamoll, les séquies de la marjal, així que és en aqueixa zona, en els seus punts calents, en els quals es concentra l’acció. No obstant això, també es realitzen tractaments en altres espais en els quals s’identifiquen concentracions d’aigua dolça. “Enguany està sent especialment complicat per l’alta concentració de larves en la zona humida, així que estem fent un esforç molt important per tractar de pal·liar els efectes de les constants pluges, en un entorn de més de mil metres quadrats” ha explicat el regidor de l’àrea, Miguel Castell.

En aquest sentit, la portaveu de l’equip de govern, Raquel París, ha confirmat la inclusió d’una moció en el Ple que l’Ajuntament celebrarà demà, en la qual se sol·licita, de manera conjunta per part de tots els grups polítics en el consistori, a les administracions superiors els recursos necessaris per a donar solucions efectives a aquesta problemàtica amb la qual es troben molts municipis. “És crucial que s’actue amb immediatesa fent un front comú, la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments” resa el document consensuat. Amb la seua aprovació, l’Ajuntament de Peníscola insta “a totes les institucions amb competències en aquesta matèria i que puguen aportar solucions per a eliminar la plaga de mosquits al fet que, de manera conjunta, lleial i coordinada, es treballe per a aconseguir una solució efectiva i duradora al problema”.

Asi se sol·licita a la Diputació Provincial de Castelló que continue intensificant els tractaments, i informe als municipis del pla de treball que es vaja a realitzar, per tal d’organitzar, compatibilitzar, coordinar i optimitzar aquests tractaments amb el pla anual d’aquest consistori.

A més, el document exigeix al Consell de manera urgent que s’activen les brigades especials antimosquits.

Directe