La Platja Nord de Peníscola registra ocupacions entre el 16% i el 34% durant juliol

Es controla amb 4 vols diaris que efectua el dron

El dron amb intel·ligència artificial amb el qual compta el dispositiu de seguretat en platges de l’Ajuntament de Peníscola confirma l’alta capacitat de càrrega de les platges urbanes de la localitat.

El dron sobrevola fins a 4 ocasions al dia el litoral del municipi, acció a penes perceptible pels usuaris ja que aquest és altament silenciós i ha de sobrevolar l’aigua i no l’arenal. Amb el sistema d’intel·ligència artificial ha extret dades de les platges urbanes durant els dos vols del matí i els dos de la vesprada, identificant que els pics d’ocupació es registren en els controls de les 12.00h, contràriament al que succeeix a les 16.00h en els quals s’identifica un descens sobre l’ocupació matinal.

Pel que respecta als dies de la setmana, són el dissabte i el diumenge els dies amb majors registres, resultant dissabte passat 11 de juliol el de major ocupació, amb 8.732 usuaris, un 34,36% de la capacitat total de càrrega si atenem la restricció normativa que atorga major espai per persona, 10 metres quadrats.

El diumenge dia 12 es van registrar dades similars, a les 12.00h, amb 7.537 usuaris, dades que es van reduir fins als 4180 a les 16.00h de la vesprada, el registre més baix, la qual cosa suposa un 16,45% d’ocupació a la platja Nord.

“Si atenem les restriccions que indiquen un espai per persona encara menor, de 4 metres quadrats, els percentatges serien encara menors i contemplaríem una capacitat de càrrega de les platges encara superior; no obstant això, estem optant per realitzar els càlculs atenent 10 metres quadrats per usuari, la qual cosa no significa que hagen de mantindre’s aqueixes distàncies, sinó que les nostres platges són prou àmplies com per a allotjar milers d’usuaris amb amplitud” ha explicat la regidora de l’àrea, Raquel París.

El decàleg de normes d’ús de la platja indica als banyistes que han de respectar els dos metres de distància entre usuaris, “normes el grau de compliment de les quals és elevat fins ara, gràcies a la responsabilitat dels usuaris i a l’esforç que el dispositiu de seguretat en platges desplegat està efectuant per a informar i resoldre dubtes a aquells usuaris que no coneixen la normativa” ha valorat.

El sistema de control d’aforaments a través del dron que el consistori ha posat en marxa per als mesos de juliol i agost “és molt poc invasiu, passa desapercebut i els usuaris de la platja no es veuen violentats per aquest sistema de videovigilància que a nosaltres ens garanteix el coneixement de l’estat de l’ocupació en platges a temps real per a poder desplaçar banyistes a sectors de la platja menys saturats, garantint així un ús segur del nostre litoral” ha manifestat París.

Directe