Arranquen les obres del Parador de Turisme de Morella

El projecte arqueològic té un pressupost d’1.464.258,69 euros

Les obres del Parador de Turisme de Morella començaran aquesta setmana amb els treballs de neteja del Convent de les Agustines. Durant els pròxims dies es senyalitzarà la zona on s’ubicaran les cases d’obra, així com per on s’extrauran els materials, de manera que no es podrà aparcar al costat de l’entrada del Castell. Aquestes tasques de neteja donaran pas als estudis del projecte arqueològic, el qual compta amb un pressupost d’1.464.258,69 euros i un termini d’execució de 12 mesos.

Cal explicar que l’adjudicació de l’obra es va publicar el passat 26 de febrer i a causa de la situació produïda per la covid-19 no s’ha pogut començar abans. Així, tècnics de l’empresa han visitat els espais d’aquesta obra en les últimes setmanes per a preparar el seu inici. Aquest projecte pretén rehabilitar una gran part del conjunt del Castell de Morella. Així, el futur Parador de Turisme estarà ubicat en l’actual entrada al monument i ocuparà les zones dels antics convents de Sant Francesc i les Agustines de manera que es realitzarà l’alçament arqueològic de tota la superfície, per la qual cosa s’actuarà en el claustre i l’església de Sant Francesc i tot l’espai de l’antic Convent de les Agustines. Cal explicar que aquestes obres coincideixen amb les de rehabilitació de les torres de Sant Francesc i La Pardala, és per això que es coordinarà perquè cap d’aquestes intervencions afecten la visita al principal monument de la ciutat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància de començar a treballar en l’ampla zona que tindrà el Parador de Turisme dins del recinte del Castell de Morella”. L’edil ha recordat que “el Parador estarà en el Convent de les Agustines i el Convent de Sant Francesc, per tant és un gran espai en el qual es realitzaran els estudis arqueològics i la posterior obra de restauració”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

Rhamsés ha explicat que “aquesta actuació s’uneix amb la de restauració de les torres de Sant Francesc i de la Pardala” i ha afegit que “no afecten l’actual visita del Castell, però estem buscant una entrada alternativa per a quan avancen més i no es puga accedir pel Convent de Sant Francesc i que el principal monument de Morella continue obert”.

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

Directe