La Mata acull el 23 de juliol la jornada “Els Ports emprèn jove”

Una jornada dedicada als joves emprenedors i empresaris de la comarca per compartir experiències empresarials amb altres joves dels Ports

El pròxim 23 de juliol a les 6 de la vesprada en el local de festes de la Mata, tindrà lloc la jornada Els Ports Emprèn Jove, “un encontre que organitza la Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports (XCIE) a traves de la mancomunitat amb la col·laboració d’UJI, el IVAJ i l’ajuntament de La Mata”, segons expliquen des de l’organització.

Els Ports Emprén Jove és una jornada adreçada als joves emprenedors de la comarca, en la que volem comptar en experiències empresarials dutes a terme per joves dels Ports, reivindicar la nova ruralitat i les oportunitats laborals que hi ha a la comarca Els Ports, apostant per viure i treballar dignament als nostres pobles.

“Ets jove entre 16 i 35 anys? Vine a Els Ports Emprèn Jove! Una jornada dedicada als joves emprenedors i empresaris de la comarca per compartir experiències empresarials amb altres joves dels Ports, fomentar l’esperit emprenedor en el territori i reivindicar la “nova ruralitat”, apostant per viure i treballar dignament als nostres pobles. Apunta’t a través del següent enllaç o del codi QR del cartell. Vinga animat a participar!”, apunten.

La jornada s’iniciarà amb la intervenció de diversos ponents en la que es donarà ànims a la joventut de la comarca per a que es llance a l’aventura d’empendre als Ports i fomentar les activitats dutes a terme en el territori i apostar pel comerç local. A l’acte assistiran diverses empreses gestionades per joves empresaris dels Ports, en el que contaran la seva experiència en el sector, les activitats que realitzen, així com els reptes i oportunitats de futur al territori.

Posteriorment els assistents es dividiran en cinc grups de treball diferenciats per sectors productius, on podran preguntar als joves empresaris dels Ports, tots aquells dubtes que tinguin alhora d’iniciar una activitat empresarial. Els grups de treball seran els següents:

▸ Turisme
▸ Agricultura, ramaderia i industria agroalimentaria
▸ Esport, cultura i benestar
▸ Noves tecnologies i innovació
▸ Oficis, serveis professionals i relleu generacional

La jornada es realitzarà al pavelló municipal de La Mata, i l’aforament és limitat, per tal d’establir totes les mesures legals respecte a complir les recomanacions i protocols del covid.

Al finalitzar el debat d’aquestes taules de treball, la Universitat Jaume I -que també participarà en l’acte-, extraurà una sèrie de conclusions amb les principals idees recollides que ajuden a assenyalar la direcció en la qual les empreses i emprenedors de la comarca han de treballar per aconseguir el repte de futur de reactivar l’economia local, lluitar contra el despoblament i crear riquesa en la comarca.

La Xarxa Comarcal d’Iniciatives Empresarials Els Ports, és un projecte de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, amb la col·laboració de Labora, la UJI i la Càtedra Avant (Agencia Valenciana Antidespoblament), amb la finalitat de fomentar la creació, implantació i desenvolupament de noves empreses i generació d’ocupació a la comarca. Algunes de les accions que realitze el XCIE, entre altres, són l’assessorament i orientació a pimes, autònoms i nous emprenedors, la detecció de possibles nínxols d’activitat i l’establiment de sinergies entre empreses, treballadors, administracions i entitats locals.

Directe