La Diputació destina 70.000 euros per al Festival de Música Barroca de Peníscola

Enguany serà el "més commemoratiu i més valencià" dels últims temps

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola celebrarà enguany les seues bodes de plata amb una edició “extraordinària per les circumstàncies que travessa el món però igual o més intensa que en anys anteriors”. D’aquesta manera s’ha expressat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, en la presentació de la programació musical d’aquest any 2020, que portarà a aquesta ciutat del Maestrat els millors grups musicals barrocs de la Comunitat Valenciana i d’Espanya. Les dates escollides són del 3 al 13 d’agost.

Com en anteriors edicions, ha explicat Sanz, la seu del festival es dividirà en dos punts emblemàtics de la localitat, l’imponent castell del papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola. Dels 13 espectacles que completen la programació d’aquesta vint-i-cinquena edició, tres d’ells se celebraran al recinte congressual i estaran dirigits al públic familiar, completament debades. Els 10 restants seran de pagament i tindran lloc a la fortalesa papal.

La primera de les actuacions està programada el dilluns 3 d’agost, a les 22.30 hores, al Castell de Peníscola, amb un espectacle de primer nivell a càrrec del Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs, en el que serà una commemoració del cinqué centenari de la primera volta al món. Aquesta representació substituirà el tradicional piromusical d’obertura, que enguany s’ha decidit aplaçar per l’alerta sociosanitària. Li seguiran en diferents jornades la resta de concerts.

Tal i com ha destacat la diputada Ruth Sanz, “la Diputació de Castelló és, junt a l’Institut Valencià de Cultura, una de les institucions mecenes d’aquest festival que s’ha convertit en una referència cultural i que ha servit per a posicionar els noms de Peníscola i Castelló dintre del circuit dels millors festival de música antiga d’Europa i del món”. La dotació destinada des de l’àrea provincial de Cultura està quantificada en 70.000 euros, “una inversió que recuperarem gràcies a l’arribada i al consum dels visitants, tant de dins com de fora de les nostres comarques”.

Durant la seua intervenció, Sanz ha fet especial menció a la decisió de confeccionar la cartellera d’enguany amb majoria de grups “de la terreta”, de gran nivell i projecció internacional. Una mostra, per a Ruth Sanz, “de la nostra sensibilitat cap al sector i el talent valencià, amb el que comptem per a dinamitzar els nostres pobles”. En aquest sentit, Sanz ha recordat que “cancel·lar la programació era l’última de les opcions que ens plantejàvem, per això, a excepció del Certamen de Bandes, hem reconfigurat i i reprogramat tota l’agenda estival perquè la cultura no es quede a casa”.

A l’acte, celebrat als jardins de la fortalesa del papa Luna, han assistit, a banda de Sanz, la directora adjunta de música i cultura popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i el director artístic del festival, Leonardo Marqués. La titular de Cultura, aprofitant l’ocasió, ha volgut expressar que, “en un moment de vital importància, on totes les administracions públiques estem treballant colze a colze perquè cap dels sectors econòmics i socials del territori es queden enrere, és un plaer treballar conjuntament amb l’Institut de Cultura Valencià i amb l’Ajuntament de Peníscola pel bé de la cultura”.

La venda d’entrades es pot realitzar a partir de hui a través de www.entradas.com. A partir de l’1 d’agost es podrà fer de forma presencial al Palau de Congressos de Peníscola en l’horari d’atenció al públic. Enguany hi haurà dos tipus d’abonaments, el de 10 concerts, per 100 euros, i el de cinc, amb un cost de 50 euros.

Directe