Turisme elabora un Pla de Contingència de Platges Segures per a l’estiu

Fins i tot amb normes adaptades a la singularitat de cada platja

La Regidoria de Turisme ha redactat un Pla de Contingència de Platges Segures per tal de garantir les mesures higièniques i de seguretat en totes les platges, sobretot de cara a l’estiu i a l’arribada de turistes a la ciutat.

El document, que es va enviar la setmana passada a la Generalitat Valenciana, recull totes les mesures aprovades per l’Òrgan Gestor de Platges que ja s’estan aplicant des del passat 10 de juny, dia en què es van obrir les platges.

En concret, el Pla de Contingència estableix un conjunt de normes generals per a l’ús de totes les platges de Benicarló, tot i que algunes mesures s’han adaptat a la singularitat de cada platja. Així, s’han habilitat accessos d’entrada i sortida en cadascuna de les platges i s’han instal·lat panells informatius amb els usos recomanats. També s’han gravat una sèrie de missatges informatius que es difondran a través de megafonia.

En el cas del Morrongo, pel fet de ser una platja urbana molt concorreguda i tancada, s’han hagut d’aplicar mesures de control de l’aforament per tal de garantir el distanciament social marcat per les autoritats sanitàries. Aquesta platja és l’única que disposa de dutxes i rentapeus, tot i que només es poden fer servir de manera restringida.

La tasca de control i vigilància que es realitza per part del servei de seguretat i socorrisme es complementarà amb els 16 informadors de platges contractats per la Generalitat i que han començat a incorporar-se a partir d’avui.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, s’ha mostrat «molt satisfeta pel treball realitzat durant els últims dos mesos per a preparar les platges» i ha agraït «l’ajuda indispensable de la Brigada d’Obres i Serveis, que és qui s’ha encarregat de preparar les platges d’acord amb els requeriments del Pla de Contingència».

«L’únic que demano és que tothom faça un ús responsable de les platges», ha dit la regidora, que ha insistit que «encara estem en pandèmia i no podem abaixar la guàrdia». Isabel Cardona també ha demanat que «es respecten les recomanacions i les normes pel bé de tots, tant dels veïns i veïnes de Benicarló com dels turistes i visitants».

«Aquest serà un estiu diferent per les circumstàncies que estem patint —ha assenyalat la regidora— però segur que amb l’esforç de tots i totes podrem gaudir d’unes platges adequades i segures».

Directe