Peníscola programa activitats adaptades a la nova normalitat per a aquest estiu

Respectant les condicions recomanades per les autoritats sanitàries

La ciutat del Papa Luna iniciarà, el mes de juliol, la programació d’activitats per al gaudi de tots els públics i en les quals es puguen respectar les mesures de prevenció i seguretat davant la situació sanitària actual.

Durant els mesos centrals de la temporada com són juliol i agost, Peníscola oferirà als seus visitants un conjunt d’activitats culturals, lúdiques i esportives que complementen els atractius patrimonials, històrics, naturals i de sol i platja amb els quals compta la destinació.

Des de l’Àrea de Turisme s’ha treballat en l’organització d’activitats gratuïtes a l’aire lliure per a tota la família. “Peníscola, així com les seues platges, és espaiosa i pot suportar una gran capacitat de càrrega, avantatge que ens permet garantir als nostres visitants la distància de seguretat interpersonal mitjançant la celebració d’esdeveniments en exterior”, ha subratllat la regidora de Turisme i Platges, Raquel París.

Les platges,
el gran escenari

La platja Sud acollirà tots els divendres de l’estiu la projecció d’un llargmetratge apte per a tota la família a les 22:00h. Com a mesura de prevenció, l’Ajuntament no facilitarà cadires en aquest espai, serà recomanat l’ús de mascareta i caldrà mantindre-hi la distància de seguretat. A la platja Nord tindran lloc les sessions d’aeròbic en l’arena al costat de l’Oficina d’Informació Turística central en horari de 09:00h a 10:00h de dilluns a divendres. En el passeig de la zona de Peñismar se celebraran els dilluns, dimecres i divendres de 19:00h a 20:00h les classes dirigides de la modalitat de Zumba.

El Passeig Marítim acollirà la celebració de tallers educatius, animació infantil i activitats culturals de 18:00h a 20:30h a Peñismar -els divendres- i en la zona de l’Oficina central Tourist Info -els dimarts-. L’empresa concessionària responsable d’aquestes activitats, OCA Grup, durà a terme una sèrie d’accions amb l’objectiu de complir amb les mesures de contenció del COVID-19.

Com cada estiu, Peníscola es convertirà en destinació turística cultural amb la celebració de tres grans esdeveniments. El XXIII Festival de Teatre Clàssic se celebrarà al Pati d’Armes del Castell del 16 al 31 de juliol. La 17a Edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola tindrà lloc també al juliol, una cita ja consolidada que sorprén cada any amb el seu cartell. També al Castell del Papa Luna es desenvoluparà la programació del XXV Festival de Música Antiga i Barroca del 3 al 12 d’agost.

Encara que enguany no es puguen dur a terme les visites guiades en grup, els visitants podran realitzar diferents rutes de manera autònoma. Una d’aquestes és Peníscola de Cinema, la qual pot efectuar-se seguint les pautes que apareixen en el web oficial www.peniscoladecine.es, així com mitjançant els panells informatius situats en cada punt amb tota la informació detallada. A més, orientades al públic familiar, Peníscola ofereix la Ruta Pirata i la Ruta d’Aventures. Ambdues estan detallades en el web turístic https://www.peniscola.es/ruta-familiar. En aquestes rutes, la pirata Mar i el cavaller Roque guiaran els més menuts pels punts d’interés de la ciutat emmurallada. Aquestes visites també es poden realitzar de manera autònoma seguint els mapes del web i els panells informatius situats en cada punt amb el segell distintiu de les rutes.

Una de les novetats d’enguany és l’aplicació “Peníscola Live The Game”, una app disponible en iOS i Android per a descobrir la Ciutat a la Mar d’una forma diferent i nova amb el company que tries: Mar o Roque. “El segment familiar és el que predomina en la destinació turística i, és per això que hem estructurat múltiples propostes per a gaudir, de manera segura, amb els més menuts com són les rutes familiars, el cinema o les activitats en el Passeig Marítim”, ha explicat París.

Directe