Peníscola hissa les banderes de qualitat a la platja Nord

Per les seues aigües catalogades com a netes, tranquil·les i poc profundes

Aquest matí s’ha dut a terme l’acte d’hissada de banderes en el Passeig Marítim de Peníscola. Des d’avui i fins que finalitze la temporada de bany, a la platja Nord onejarà la Bandera Blava, la Bandera d’AENOR (ISO), la bandera Qualitur de la Conselleria de Turisme i la Bandera de la Q de Qualitat de l’ICTE. A aquestes distincions se sumen també la Sendero Azul de la zona dunar en Peñismar i el Centre Blau per al Museu de la Mar, que obrirà les seues portes l’1 de juliol.

A l’acte ha assistit l’alcalde, Andrés Martínez, i la regidora de Turisme i Platges, Raquel París, acompanyats per la corporació municipal. Martínez ha destacat el Pla de Contingència de Platges aprovat el passat 25 de juny en la convocatòria extraordinària de l’Òrgan Gestor de Platges, “on es recull tota la informació sobre el control d’aforaments a través d’un dron amb intel·ligència artificial, la creació d’un equip d’informació i hospitalitat, així com del dispositiu de desinfecció i neteja o la cartelleria informativa i senyalització en accessos a les platges; a més, confirma la creació de cinc sectors a la platja més extensa, la platja Nord, sense barreres físiques”.

La platja Nord de Peníscola es caracteritza per l’arena fina que conformen els seus més de 5 quilòmetres de longitud i per les seues aigües catalogades com a netes, tranquil·les i poc profundes, segons les normatives que regulen la qualitat.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és l’encarregada d’atorgar la Bandera Blava i té en compte els paràmetres de qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental; i la seguretat, serveis i instal·lacions. D’altra banda les ISO 9001 i 14001, de qualitat i gestió ambiental respectivament, valoren segons la normativa europea, Formació, Comunicació, Neteja i Socorrisme.

D’altra banda, la Bandera de la “Q” de l’Institut de Qualitat Turística Espanyol (ICTE), valora nou punts: Direcció (Sistema de gestió, identificació aspectes ambientals, desenvolupament de processos), Seguretat, salvament i primers auxilis (seguretat, abalisament, salvament i primers auxilis), Informació (serveis de la platja, informació turística, Codis de conducta, sobre seguretat, informació higienicosanitària), Neteja i recollida selectiva de residus (neteja de la superfície seca i humida, neteja d’instal·lacions…), Manteniment d’instal·lacions i equips, Accessos (aparcament, accessos superfície seca, accessos superfície humida), Serveis higiènics (requisits legals, lavabos, dutxes, aigua potable…) i Oci (hamaques, para-sols, activitats ludicoesportives).

Peníscola compta amb les certificacions d’ADEAC per al Museu de la Mar com a Centre Blau i per a la sendera mediambiental de Peñismar com a Sendero Azul. El Museu de la Mar compta amb una secció historicoarqueològica, una de pesca i una altra de fauna marina amb les quals homenatja la tradició marinera del municipi. Per altra banda, la sendera situada en la zona Nord de Peníscola, a Peñismar, té la catalogació de Sendero Azul com a element paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del litoral.

Directe