Portell suspèn les festes d’agost i no obrirà la piscina d’estiu

Ja s'ha aprovat en ple i per unanimitat

L’Ajuntament de Portell va celebrar la passada setmana una sessió plenària en la que van tractar importants temes com ara les festes d’agost i l’apertura al públic de la piscina municipal.Per unanimitat, es va aprovar la suspensió de les festes patronals de Portell degut al recent Estat d’Alarma i les complicacions que suposaria el compliment de les mesures de seguretat en l’organització de les activitats que solen omplir el programa de festes.

De la mateixa manera, per majoria es va decidir no obrir la piscina municipal durant aquesta temporada d’estiu, ja que s’ampliarien les possibilitats d’un rebrot, ja que es tracta d’un espai de dificultat per mantenir la distància de seguretat i altres mesures.

D’altra banda, es van aprovar dos projectes d’obres per a realitzar a Portell. Per un costat, gràcies al Pla 135 i fons propis, es realitzaran accions de millora a un tram del carrer Major fins al carrer la Placeta, per tal de canviar el paviment i substituir-lo pel mateix que hi ha a l’ermita.

L’altra actuació que va aprovar-se va ser el projecte d’obres d’habilitació i condicionament de la Casa Abadia, gràcies al Pla Eòlic 2019. Es tracta de la darrera fase d’una obra que porta uns anys duent-se a terme i que està a punt de finalitzar. Amb aquesta ajuda es podrà comprar el mobiliari, acabar les obres dels quartos de bany, fer la instal·lació elèctrica i afegir estufes, entre altres actuacions. La casa està dividida en tres apartaments que es destinaran a allotjament rural. Amb l’aprovació dels dos projectes, en breu es trauran a licitació per tal de poder iniciar les obres tan prompte com siga possible.

Un altre punt destacat de la sessió plenària va ser l’aprovació de la sol·licitud de l’ajuda per a l’elaboració d’un pla director per a la intervenció dels Béns d’Interés Cultural de Portell. “Amb aquest pla podrem saber quines actuacions s’han de fer per conservar les muralles, el castell i les torres de Portell” explica Álvaro Ferrer, alcalde de Portell.

Per últim, també es va aprovar per unanimitat la proposta de condonar-li durant un any el pagament del lloguer de l’hostal a l’inquilí que s’encarrega de la gestió, per tal de facilitar la recuperació econòmica després de la crisi provocada per la Covid-19.

Directe