La província de Castelló ja no té casos de Covid-19 a les residències

Tampoc hi ha cap nou contagi registrat en cap dels 135 pobles

El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians per coronavirus s’ha reduït un 10% en només 24 hores, i en l’actualitat només queden 64 persones, 8 d’elles en la Unitat de Vigilància intensiva. Per províncies, la distribució és la següent: 4 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 24 a la província d’Alacant, d’ells 4 en l’UCI; i 36 a la província de València, d’ells 4 en l’UCI.

Per la seua part, les altes continuen en ascens i s’han registrat 71 des de l’actualització d’aquest dimarts. En total són ja 14.520 les persones que s’han curat des que va començar la pandèmia. Per províncies, es distribueixen de la següent manera: 1.702 a la província de Castelló, 4.981 en la d’Alacant i 7.832 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a persones desplaçades.

Quant a casos positius nous, des de l’última actualització s’han detectat 7 casos a través de PCR que eleven a 11.501 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:

▸ 0 a Castelló (1.603 en total)
▸ 2 a la província d’Alacant (3.957 en total)
▸ 3 a la província de València (5.934 en total)
▸ 2 no assignats
▸ 5 no assignats (no nous)

S’ha notificat una defunció per coronavirus, per la qual cosa el total és de 1.470 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 509 en la d’Alacant i 734 a la província de València.

El nombre d’altes de professionals de la Sanitat és de 2.280 i el nombre total de positius en professionals és de 497.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han estat 428.402, de les quals 308.333 han estat a través de PCR i 120.069 a través de test ràpid.

Actualització de la situació
en residències

En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 13 centres (0 a la província de Castelló, 2 en la d’Alacant i 11 a la província de València).

▸ Residents nous positius: 0
▸ Personal nou positiu: 0
▸ Residents morts: 1

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 8 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 6 a la província de València.

Per tant, també s’ha donat per finalitzat el brot de COVID-19 a la Residència San Juan Bautista de Morella. Així, actualment no hi ha pacients actius en aquest centre. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha volgut “agrair el treball i l’esforç del personal sanitari en aquestos dies tan difícils que han passat” així com “tindre en el record a totes les víctimes d’aquest virus”. L’edil ha comentat que “la fi del brot de la residència és una molt bona notícia, una notícia anhelada. Ara hem de continuar, sense abaixar la guàrdia, cuidant-nos, perquè l’enemic continua estant ahí”.

Video Thumbnail
Comunicat de l'alcalde de Morella
El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians per coronavirus s'ha reduït un 10% en només 24 hores, i en l'actualitat només queden 64 persones, 8 d'elles en la Unitat de Vigilància intensiva. Per províncies, la distribució és la següent: 4 a la província de Castelló, sense pacients en UC
Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

D’aquesta manera, en la Residència San Juan Bautista de Morella, la Conselleria de Sanitat dóna per finalitzades les mesures excepcionals de vigilància activa de control sanitari (G2) i passa a vigilància de control sanitari grau zero (G0).

Directe