El Mercat del Dimecres de la roba es trasllada als voltants del Pavelló Poliesportiu

El 24 de juny es muntarà per primera vegada a la nova ubicació

El Mercat del Dimecres de la roba tornarà a parar el proper dimecres 24 de juny després de més de 3 mesos d’aturada forçada per la crisi sanitària. Les 89 parades (les mateixes que paraven a la plaça de la Constitució) s’ubicaran als voltants del Pavelló Poliesportiu, concretament, als carrers de les Illes Canàries, Pere Boqués i Alfons XIII.

La regidora de Comerç, Clara Cid, ha justificat el canvi d’ubicació per la «necessitat de complir amb les mesures d’higiene i seguretat marcades per les autoritats sanitàries». «Al ser una zona amb pocs habitatges —ha explicat la regidora—, les parades poden mantindre sense problemes els 2 metres de separació i, a més, minimitzem també les molèsties que puguem ocasionar al veïnat per la prohibició d’aparcar vehicles o per l’increment del trànsit de persones».

La regidora també ha subratllat la importància de començar en un dia festiu «per tal de facilitar la tornada a la feina de les persones que treballen en aquest mercat i que van deixar el seu treball a Benicarló el dia 11 de març i fins ara no l’han pogut reprendre». «Creiem que el fet que el primer dia siga festiu —ha afegit Clara Cid— ens permetrà a tots, paradistes, veïns i clients, acostumar-nos al nou espai amb les mínimes molèsties per a tots».

Pel que fa a les parades de fruita i verdura, continuaran fins a nova ordre a la plaça de la Constitució.

Mesures de distanciament
i higiene

Les persones compradores també hauran de complir una sèrie de mesures de distanciament i higiene. Així, a banda de portar mascareta, també serà obligat rentar-se les mans amb els hidrogels que disposaran cadascuna de les parades i mantindre la distància de seguretat de 2 metres entre persones.

La regidora de Comerç ha assegurat que «tant els paradistes com la clientela del Mercat pot estar tranquil·la pel que fa a les garanties de seguretat» i ha apel·lat a la «responsabilitat de la ciutadania en el sentit de tindre la màxima cura a l’hora de complir les regles, tant per protegir-se ells mateixos com per protegir la resta de persones».

Directe