Ximo Puig visita l’Hospital General de Castelló

El centre hospitalari està dirigit pel també morellà Ricardo Tosca

Ximo Puig visita l’Hospital General de Castelló

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat a professionals sanitaris i a la ciutadania a un “debat social” per a iniciar un “procés de reforma potent” de la sanitat pública valenciana.

Segons el cap del Consell, “en totes les comissions de reactivació” posades en marxa en els diferents nivells administratius- nacional, autonòmic i local- a conseqüència de la pandèmia de COVID-19, “hi ha un element clau de la resposta de futur: la revigorización i l’enfortiment de la sanitat pública”.

En aquest sentit, el màxim responsable del Govern autonòmic ha remarcat la necessitat de “aprendre de les lliçons” de la crisi sanitària causada pel coronavirus i de treballar per a superar “les febleses” detectades en el sistema sanitari valencià.

“Volem una normalitat millorada”, ha agregat Puig, qui ha posat en relleu la importància d’aprofitar la “finestra d’oportunitat” en el sistema hospitalari i en l’Atenció Primària “per a aconseguir la sanitat del segle XXI que volem i necessitem”.

El cap de l’Executiu valencià ha realitzat aquestes declaracions després de la seua visita a l’Hospital General Universitari de Castelló, en la qual, acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i després de mantindre una trobada amb l’equip directiu del departament de salut, ha recorregut les sales on s’està realitzant l’estudi serològic de la COVID-19 i les dependències de l’hospital annex al General de Castelló. El centre està dirigit pel també morellà Ricardo Tosca.

Video Thumbnail
Ximo Puig visita l'Hospital General de Castelló
El centre hospitalari està dirigit pel també morellà Ricardo Tosca
Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

El cap de l’Executiu autonòmic ha mostrat l’agraïment de la Generalitat cap al treball i l'”esforç enorme” desenvolupat per tot el personal sanitari per a atendre els ciutadans i ciutadanes “que han patit aquesta pandèmia” i també ha valorat l’actitud de la ciutadania de la Comunitat Valenciana, “que ha complit el confinament en un 92% dels casos”.

Reforma de
l’àrea d’Urgències

El president de la Generalitat ha anunciat l’inici d’un nou procediment de licitació per a la reforma de l’àrea d’Urgències de l’Hospital General Universitari de Castelló.

La contractació de les obres de millora, el pressupost de la qual era de 4 milions d’euros, es va ajornar a causa de la crisi sanitària ocasionada per la pandèmia de coronavirus i, per això, “s’inicia un nou procés tenint en compte la realitat hospitalària”, ha afirmat Puig, per a qui es tracta de “un treball substancial” per a enfortir l'”hospital de referència de la província”.

Directe