El ple de la Diputació aprovarà el Pla Reactiva Castelló amb el suport de tots els partits

José Martí destaca que PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciutadans han sabut estar a l'altura de les circumstàncies

Els quatre grups polítics representats en la Diputació de Castelló (PSPV-PSOE, PP, Compromís i C’s) recolzaran en el pròxim ple una declaració institucional amb la qual s’aprovarà el PLA REACTIVA CASTELLÓ per a superar la crisi sanitària, econòmica i social originada per la Covid-19 que recull la voluntat de posar en marxa en el menor temps possible les diferents línies d’ajudes acordades en la taula de diàleg de la institució.

El president José Martí celebra el consens aconseguit perquè «suposa una gran notícia i llança un missatge molt potent i en positiu a la ciutadania perquè els diferents partits de Castelló hem sigut capaços d’aparcar les nostres legítimes diferències polítiques per a prioritzar el que ens uneix, que no és una altra cosa que la voluntat de ser útils i d’adoptar mesures que servisquen d’ajuda a les persones que estan patint les conseqüències de la crisi i que contribuïsquen a donar liquiditat als ajuntaments i a generar activitat econòmica a les nostres comarques».

El president assegura que «aquesta vegada, que ha de servir de precedent, hem fet honor al gran filòsof espanyol Ortega y Gasset i hem sabut estar a l’altura de les circumstàncies, que és el que les dones i els homes de la nostra terra esperen de nosaltres».

El PLA REACTIVA CASTELLÓ contempla l’adopció de mesures valorades en 9 milions d’euros i es fonamenta en quatre grans línies d’actuació: la creació d’un fons de 3 milions d’euros per a ajudes als ajuntaments, la implementació d’un pla de defensa del sector turístic valorat en 2.850.000 euros, un nou anticipi de tresoreria als ajuntaments de 3 milions d’euros i mesures sectorials que de moment estan sense quantificar referents a les àrees de Benestar Social, Cultura, Esports, Presidència, Consorci Provincial de Bombers, assessorament a municipis, CEDEIXES, Promoció Internacional i Teixit Científic i Innovador.

La declaració institucional sobre el PLA REACTIVA CASTELLÓ que s’aprovarà en el pròxim ple serà la número 18 des que José Martí prenguera possessió com a president de la Diputació, una circumstància que, en la seua opinió, «parla molt bé de les diputades i els diputats provincials, perquè en aquest escàs primer any de mandat hem sigut capaços d’acordar des de la legítima discrepància en camps tan diversos com la Covid i altres emergències, infraestructures, despoblació, cultura, canvi climàtic, la violència sobre la dona o la celebració del 8 de març».

Directe