Ruth Sanz anima a la ciutadania a visitar “el nou castell de Peníscola”

La diputada de Cultura i l'alcalde Andrés Martínez han visitat les obres de remodelació

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, el diputat de Cooperació i Concertació amb els ajuntaments, Ximo Huguet, i l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, han visitat en la jornada de hui el Castell de Peníscola amb motiu de la seua reobertura al públic després del tancament acordat per la Diputació de Castelló el passat 13 de març per la declaració de la pandèmia de la Covid-19. Durant la seua estada, Sanz ha volgut convidar a la ciutadania de la la província de Castelló «a retrobar-se amb la fortalesa del papa Lluna». Segons ha dit, «és el moment ideal per a fer-lo perquè el castell resulta molt més atractiu una vegada que el mes de desembre passat van finalitzar les obres de remodelació que han suposat una inversió de prop de 2,5 milions d’euros».

La diputada s’ha referit a la fortificació de Peníscola com «un recinte d’èxit, una de les principals joies de Castelló». En aquest sentit ha destacat que en els últims anys el nombre de visites anual és d’al voltant de 290.000 i que amb anterioritat a la pandèmia es trobava en plena fase d’expansió ja que al desembre de 2019 va tindre 11.000 visites enfront de les 5.000 d’idèntic més de 2015».

Sanz també ha destacat que la visita al castell de Peníscola «és segura» perquè s’han adoptat totes les mesures que marquen els protocols emesos per les autoritats sanitàries, entre les quals s’inclouen el respecte de les distàncies de seguretat i la limitació d’aforaments. També s’han col·locat mampares en la zona d’adquisició del tiquets i s’ha arbitrat un sistema de verificació d’entrades a través de PDA perquè no hi haja contacte físic entre usuaris i treballadors.

Pel que respecta als aforaments màxims permesos, mentre la província romanga en la fase II serà de 300 persones i a partir de l’entrada en la fase III de 450.

Directe