Morella ja no té cap cas de coronavirus

Per tant, tampoc hi ha cap positiu en els darrers 14 dies en tota la comarca dels Ports

Morella ja no té cap cas de coronavirus
Són 23 les morts per covid-19 a la residència de Morella

L’última actualització de l’afecció del coronavirus per municipis que la Conselleria de Sanitat realitza un cop a la setmana indica que Morella ja és lliure de coronavirus. Així, Sanitat indica oficialment que per primera vegada des que va entrar un brot del virus en la residència Sant Joan Baptista de Morella, ja no hi ha cap infectat en la localitat. Això suposa que les xifres es mantenen amb 50 positius i 23 defuncions al municipi i cap positiu en els darrers 14 dies.

Per aquest motiu, també es pot afirmar que la comarca de Els Ports ja és lliure de COVID-19 oficialment, ja que la resta de localitats afectades, Cinctorres amb dos positius i una defunció, Portell amb tres positius, i Todolella amb un, tampoc compten amb cap cas en els darrers dies.


Gràfic en temps real

Tot i que aquesta actualització no assegura que realment no hi haja cap infectat no detectat, sí mostra que oficialment ja no es comptabilitza cap persona amb aquesta malaltia a la comarca.

“Les altes a pacients amb coronavirus
ens confirmen que anem pel bon camí”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat aquesta vesprada les dades de la incidència de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Barceló ha destacat que “les altes a pacients amb coronavirus ens confirmen que anem pel bon camí”, ja que en només una setmana s’ha incrementat un 8% el nombre de persones curades en la Comunitat i suposen més del 78% dels casos detectats des de l’inici de la pandèmia. En total 895 persones han superat la malaltia en els últims 7 dies, 140 d’elles en les últimes 24 hores. La distribució per províncies és la següent: 1.597 a la província de Castelló, 4.703 en la d’Alacant i 7.123 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a desplaçats.

La consellera ha volgut també destacar el descens que s’ha produït en el nombre de persones ingressades i en les Unitats de Vigilància intensiva. En una setmana, ha descendit un 30% el nombre de pacients hospitalitzats, així com els que requereixen vigilància intensiva, que són un 36,3% menys. En aquests moments, són només 115 les persones ingressades en tota la Comunitat Valenciana, 14 d’elles en UCI: 11 a la província de Castelló, d’ells 2 en l’UCI; 43 a la província d’Alacant, d’ells 8 en l’UCI; i 61 a la província de València, d’ells 4 en l’UCI.

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dimecres s’han detectat 24 casos a través de PCR, que eleven a 11.381 el total de positius des que va començar la pandèmia. El desglossament per províncies és el que segueix:

▸ 3 a Castelló (1.589 en total)
▸ 2 a Alacant (3.939 en total)
▸ 17 a València (5.848 en total)
▸ 2 casos sense assignar
▸ 3 casos no assignats (no nous)

En aquests moments, queden actius 2.315 casos, un 13,4% de tots els casos detectats des de l’inici de la pandèmia.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.246 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 503.

S’han notificat dues noves defuncions per coronavirus, per la qual cosa el total ascendeix a 1.454 persones: 223 a la província de Castelló, 507 en la d’Alacant i 724 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ha sigut de 379.293, de les quals 267.175 han sigut a través de PCR i 112.118 a través de test ràpid.

Actualment hi ha algun cas positiu en 52 residències: 7 a la província de Castelló, 14 en la d’Alacant i 31 en la de València.

▸ Residents nous positius: 4
▸ Treballadors nous positius: 0
▸ Residents morts: 2

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Directe