La Comunitat Valenciana té 134 banderes blaves

D'elles, 31 són de la província de Castelló

Foto: Turisme Comunitat Valenciana

Espanya segueix sent, un estiu més, el país amb més banderes blaves; un total de 589 lluiran a les seues platges. I la Comunitat Valenciana és l’autonomia que té enguany el major nombre d’aquestes distincions a les seues platges, fins a 134, segons destaca Turisme Comunitat Valenciana. D’elles 31 són de la província de Castelló.

Benicàssim és el municipi amb més banderes blaves, amb cinc, li segueixen Moncofa, Alcalá de Xivert i Orpesa amb quatre distintius. Nules, que l’any passat tenia bandera blava per primera vegada, la manté enguany a Les Marines. Per contra, la platja sud de Peníscola i el Serradal a Castelló de la Plana perden aquest distintiu que mesura la qualitat en qüestions com la seguretat o els accessos.

“Vot de confiança”
pel coronavirus

No obstant això, aquest estiu és diferent a tots els que hem viscut fins ara. A causa de la crisi sanitària de la COVID-19, l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), promotora d’aquesta iniciativa, ha posat l’accent en la prevenció i per tant, demana als banyistes que mantinguen sempre el “distanciament social” i no se supere l'”aforament a les platges” per a reduir riscos enfront de la pandèmia del coronavirus.


Peníscola, en una imatge recent / Foto: Ajuntament de Peníscola

La llista, donada a conéixer avui, es va tancar al febrer, setmanes abans de l’estat d’alarma pel coronavirus. Per tant, aquesta vegada, i a conseqüència de la pandèmia, la bandera també comporta amb ella “un vot de confiança” cap a les “estrictes mesures preventives” que han de posar en marxa els ajuntaments en els seus arenals.

↳ Les banderes blaves de la Castelló
▸ Alcalá de Xivert ▸ El Carregador, El Moro, La Romana y Manyetes
▸ Almenara ▸ Casablanca
▸ Benicarló ▸ La Caracola i Morrongo
▸ Benicàssim ▸ Els Terrers, Heliópolis, L’Almadrava, Torre de Sant Vicent i Voramar
▸ Borriana ▸ El Grao-Malvarrosa i L’Arenal
▸ Castelló de la Plana ▸ Gurugú i Pinar
▸ Moncofa ▸ Grao, L’Estanyol, Masbó i Pedra Roja
▸ Nules ▸ Marines
▸ Oropesa del Mar ▸ La Conxa, Les Amplaries, Morro de Gos i Plagetes de Bellver
▸ Peníscola ▸ Platja Nord
▸ Torreblanca: Platja Nord
▸ Vinaròs: Fora Forat i Fortí
▸ Xilxes ▸ El Cerezo i Les Cases

Atorgar una bandera blava suposa un reconeixement als criteris que compleixen les platges (tant de costa com d’interior)

El que es té en consideració per a donar-la constata la qualitat de l’aigua, la gestió i l’educació ambiental, la seguretat i els serveis dels que disposa.

Directe