Morella crea la targeta electrònica Morella Solidària per a donar suport a famílies vulnerables

Substituiran els bonos, permetran el pagament electrònic i disminueixen l’estigmatització dels usuaris

Morella crea la targeta electrònica Morella Solidària per a donar suport a famílies vulnerables

L’ajuntament de Morella ha creat una nova eina per a donar suport econòmic i social a famílies vulnerables que resideixen al municipi amb la targeta Morella Solidària. Aquesta iniciativa es tracta d’unes targetes electròniques que substituiran als bonos de compra utilitzats fins al moment.

Així, amb la supervisió dels Serveis Socials, aquestes permetran el pagament electrònic en establiments i comerços de Morella amb productes de primera necessitat, suposant una ajuda en la complicada situació que ha provocat la COVID-19 per a moltes persones. A més, també facilita el control i la gestió de les ajudes per part dels Serveis Socials de Morella.

La regidora de Benestar Social, Malú Blasco, ha destacat que “amb aquestes targetes continuem amb l’ajuda per a alimentació i altres necessitats a les persones més vulnerables però minimitzant l’estigmatització sobre aquestes”. L’edil ha explicat que “les targetes permeten el pagament electrònic i ens faciliten el control i funcionament de les ajudes”.

Malú ha recordat que “el coronavirus ha provocat que algunes famílies no tinguen ingressos durant uns mesos i per això s’ha activat aquesta ajuda” i ha afegit que “a mesura que es recupere l’activitat laboral d’aquestes famílies estudiarem els casos i valorarem la necessitat de les targetes”. Finalment, l’edil ha volgut “agrair tot el treball de les persones de l’àrea social que han intensificat l’esforç per a estar al costat de les persones en esta difícil situació”.

Serveis Socials ha coordinat
les tasques durant l’estat d’alarma

Els Serveis Socials de Morella han coordinat diferents tasques per a garantir la seguretat i salut de les persones durant aquestos mesos d’Estat d’Alarma i confinament. Així, el repartiment d’aliments i medicaments a domicili s’ha realitzat amb diferents entitats com Protecció Civil o La Creu Roja i el banc d’aliments. També cal explicar que el repartiment s’ha realitzat en tots els pobles del terme de Morella i la Policia Local ha fet arribar aliments i medicaments a les persones de Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobleta. A més, també s’ha reforçat el servei de repartiment a domicili del Centre de Dia.

Directe