Peníscola comptarà quanta gent hi ha a les platges amb dron

S'inclou en el Pla de Mesures de Xoc per a la reactivació del sector turístic

Peníscola comptarà quanta gent hi ha a les platges amb dron

L’àrea de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat avui el servei de dron per al control de l’aforament a les platges de la ciutat.

“Aquest dispositiu incorpora intel·ligència artificial per la qual és capaç de comptar banyistes i identificar zones amb major densitat de la recomanada” ha explicat Adrián Plaza, CEO de General Drons, l’empresa que gestiona el servei.

El dron i el seu pilot col·laborarà estretament amb la Policia Local i l’equip de socorrisme i salvament, així com amb l’equip d’informadors en platges que s’activarà durant els mesos en què es preveu major ocupació.

El sistema permet sobrevolar la platja a una distància en la qual el banyista ni tan sols aprecia el dispositiu, que és, a més, molt silenciós; amb la intel·ligència artificial que incorpora pot calcular si el nombre de persones que ocupen la platja és l’adequat segons les recomanacions de les autoritats sanitàries i si aquest s’excedeix, ho comunica en temps real a la resta d’equips en terra.

“Les nostres platges urbanes, la Nord i la Sud, tenen més de mig milió de metres quadrats d’arenal, la qual cosa permet allotjar més de 25.000 persones en condicions de seguretat, respectant la distància de dos metres entre usuaris” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, “aquesta circumstància ens fa pensar que l’ocupació mitjana de la platja no superarà la recomanada, però hem d’establir i impulsar mecanismes que ens faciliten actuar amb rapidesa per a poder garantir unes vacances i unes platges segures en la nostra destinació”.

En aquest sentit, el primer edil ha explicat que la previsió de l’Ajuntament és de comptar amb el servei del dron durant els mesos de juliol i agost, servei que a més de sumar-se al paquet de mesures que s’impulsen per al control d’aforament i acompliment de les normes de seguretat a les platges, s’inclou com una millora substancial per al servei de salvament i socorrisme en el municipi, ja que incorpora salvavides que pot llançar-se a l’aigua de forma molt ràpida i un sistema de missatgeria i alarmes a través de la megafonia que incorpora el mateix dispositiu.

Directe