La Generalitat té material sanitari suficient per als pròxims 6 mesos

Ximo Puig ha visitat el centre logístic on s'emmagatzema

La Generalitat té material sanitari suficient per als pròxims 6 mesos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la necessitat d’assumir una posició de “prevenció” des del conjunt del sistema sanitari valencià i de mantindre la “màxima prudència” davant la situació de crisi originada per la pandèmia de COVID-19. “És absolutament necessari tindre el material suficient perquè un possible rebrot o una situació de dificultat en els pròxims mesos tinga la resposta necessària”, ha afirmat el cap del Consell, qui ha assegurat que “entre el que tenim ací, les compres que ja estan acordades i les que vénen en camí”, hi ha material sanitari per als pròxims 6 mesos.

El president ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de la seua visita al centre logístic de Fira València que alberga material sanitari adquirit per la Comunitat Valenciana per a la lluita contra el coronavirus. En la visita el màxim responsable del Govern autonòmic ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació dels subministraments per a fer front a la infecció per coronavirus, María José Mira.

El cap de l’Executiu valencià ha tingut paraules d’agraïment per al “esforç extraordinari” de les empreses valencianes de l’àmbit tecnològic i de l’àmbit tèxtil que han derivat la seua producció cap a “aquests productes bàsics” i ha remarcat la importància de “augmentar la compra de subministrament interior” i de treballar per a desenvolupar una “indústria europea potent per a donar resposta a eventualitats com aquesta”.

Així mateix, Puig ha reflexionat sobre les dificultats inicials per a canalitzar el subministrament de material sanitari i, en aquest sentit, ha valorat la influència de la capacitat comercial de la Comunitat Valenciana i de “la internacionalització de la nostra economia”, per a poder establir corredors en espais de compra “des dels primers dies” i ésser “una de les primeres comunitats autònomes” amb el subministrament garantit.


Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Finalment el màxim responsable del Consell, ha agraït la bona disposició de Fira València, “des del primer moment”, per a situar el magatzem logístic i la seua capacitat de resposta i la implicació dels seus treballadors i treballadores en una situació de “gran emergència”, i també ha tingut paraules de reconeixement al treball realitzat per la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació dels subministraments, María José Mira, i per a la “generositat enorme” mostrada per les empreses del sector del transport.

En aquests moments, el Govern autonòmic disposa de la següent reserva de material entre l’emmagatzemat, l’encarregat i el que està en camí. A més, està prevista l’entrada de 3 milions de guants més aquest dijous:

▸ 102 milions de guants
▸ 60 milions de màscares
▸ 6 milions de bates
▸ 3 milions de calces
▸ 2 milions de capells
▸ 640.000 davantals
▸ 610.000 bussos (equips EPI).

L’apilament d’aquest material sanitari de protecció ha sigut possible per via aèria, amb la contractació de 25 avions per part de la Generalitat, dos d’ells pendents per a la setmana vinent i mitjans de juliol, en cadascun dels quals es portaran 100 respiradors invasius; per via marítima, que va arrancar la setmana passada amb l’arribada d’un vaixell. La connexió per mar transportarà en 8 vaixells, dels quals 5 ja estan en camí, al llarg d’aquest mes i el mes de juliol, un total de 40 contenidors. A aquests canals cal afegir les compres realitzades a empreses valencianes.

El president de la Generalitat ha elogiat la capacitat logística del magatzem de Fira València, que segons ha explicat “gestionen 4.000 comandes setmanals d’hospitals, centres de salut, residències i altres centres”.

Així, a través d’aquest canal, “se subministren cada setmana 2 milions de màscares, 5 milions de guants,120.000 bates, 125.000 bussos de protecció, 30.000 ulleres de protecció i 20.000 litres de gel hidroalcohòlic”, ha detallat el president.

Directe