Què puc fer a Castelló durant la fase 2?

La província romandrà mínim 14 dies amb aquestes normes, entre les que destaca la reobertura de les platges o l'interior de bars i restaurants

Amb l’arribada del dilluns 1 de juny, tota la Comunitat Valenciana en bloc passa a la fase 2 de la desescalada. Aquest avanç en el desconfinament comporta variacions respecte a la fase 1, que en ocasions pot arribar a portar a confusió, donat que hi ha desenes de variacions, especificitats o condicions per a poder fer -o no- certes coses. Algunes mesures es relaxen, altres veuen ampliades les seues possibilitats i, fins i tot, hi ha coses noves que podem fer.

Una primera puntualització és que la mobilitat continua estan reduïda a l’àmbit provincial, de manera que només podem moure’ns per dins de la província de Castelló. Encara que València i Alacant o també Terol i Tarragona estan en fase 2, no podem eixir encara de la línia fronterera.

▸ Es mantenen les normes generals d’higiene de mans amb aigua i sabó o hidrogel alcohòlic i l’ús obligatori de mascareta si no es pot guardar la distància mínima de dos metres entre persones.

▸ En localitats menudes no hi ha franges horàries; per a localitats com Vinaròs o Benicarló encara existeixen horaris reservats per als més majors. Això comporta que entre les 10 i les 12 i les 19 i les 20 estan reservades per als majors de 70 anys.

▸ Per a les localitats més grans, s’eliminen les franges horàries per a xiquets o per a fer esport i es pot anar en més d’una ocasió al dia.

▸ Es pot circular per tota la província en grups màxims de 15 persones, tot i que no hi ha límit si viuen junts.

▸ Al treball es continua fomentant fer la feina des de casa sempre que es puga.

▸ La vetlla dels morts s’amplia a 25 persones a l’aire lliure o 15 en espais tancats. La comitiva de comiat del mort és de màxim 25 persones.

▸ Les misses amplien la seua capacitat al 50% de l’aforament.

▸ Es poden fer bodes en tot tipus d’instal·lacions, sempre que sigue al 50% de l’aforament. Si l’espai és a l’aire lliure es pot convidar a 100 persones, però si és un local tancat es limita a 50 persones.

▸ Les terrasses poden tindre el 50% de l’aforament, encara que es manté l’ocupació màxima de 10 persones en cada taula.

▸ Es pot reobrir l’interior de bars i restaurants, però no es pot superar el 40% del aforament.

▸ Els establiments s’han de netejar amb desinfecció al menys dues vegades al dia.

▸ Encara no poden reobrir pubs i discoteques d’oci nocturn.

▸ Als provadors de les tendes només pot entrar una persona i s’ha de desinfectar a continuació.

▸ Reobrin els centres comercials, amb un aforament del 30% en zones comuns i un 40% a l’interior de cada tenda.

▸ Es pot anar a les platges de la mateixa província, amb les limitacions d’accés i d’aforament que consideren els ajuntaments. S’ha d’anar en grups màxims de 15 persones. Es pot fer tot allò que no comporte contacte físic i mantenint una distància de dos metres.

▸ Obrin cinemes, teatres o auditoris amb butaques preassignades i a un terç de l’aforament.

▸ Poden reobrir els monuments i altres equipaments culturals sempre que les visites no superin un terç de l’aforament autoritzat.

▸ Poden reobrir les escoles o centres de formació, tot i que es prioritza la formació per internet.

La província de Castelló romandrà en la fase 2 com a mínim dues setmanes. Per tant, serà com a prompte el proper dilluns 15 de juny quan es passaria a la fase 3 de la desescalada si la Generalitat Valenciana i el ministeri de Sanitat així ho consideren.

Directe