Peníscola obri les platges dilluns amb socorristes i neteja

L'Ajuntament impulsa un decàleg de normes d'ús per a l'inici de la temporada

L’Ajuntament de Peníscola ha convocat hui l’Òrgan Gestor de Platges, després d’haver rebut aquesta mateixa setmana les indicacions, per part de la Generalitat Valenciana, sobre mesures de seguretat recomanades per a les platges.

Durant la setmana s’han mantingut diverses reunions de coordinació i en la trobada de hui s’ha donat compte als portaveus municipals, per part dels diferents tècnics, del cronograma previst d’accions per a anar implantant mesures.

El dilluns, amb l’entrada en fase 2 de la Comunitat Valenciana, Peníscola programa l’obertura de les seues platges amb els serveis de socorrisme i neteja activats i avui, s’ha publicat i difós en els canals online municipals un decàleg de normes d’ús de les platges.

Aquest decàleg segueix les indicacions recomanades per la Generalitat, que inclou la necessitat de mantindre la distància interpersonal, proposa evitar els esports de grup i les agrupacions de més de 15 persones, recomana evitar el contacte amb elements o objectes aliens o d’ús comú i exigeix, als qui tinguen símptomes compatibles amb el Covid-19, no acudir a la platja.

Durant aquests primers dies després de l’obertura de les platges, en els quals s’espera que les platges compten amb baixa ocupació per les limitacions de mobilitat imposades pel Govern i el tancament de la major part dels establiments hotelers en la localitat, es faran tasques informatives per part de la Policia Local en els accessos a les platges, així com pels equips de socorrisme que faran la seua tasca de manera itinerant per l’arenal, en lloc d’estar en punts fixos de vigilància, recorreran les platges per a resoldre possibles dubtes i atendre els banyistes.

“No hem tingut a penes temps de digerir les exigències de les autoritats superiors que es van traslladar aquesta mateixa setmana, no obstant això, el treball previ ens permet arrancar la temporada amb el socorrisme i neteja adaptats al nou escenari que se’ns planteja i anirem implementant millores i ampliacions de les mesures i serveis a mesura que anem avançant en les fases de la desescalada programada pel Govern” ha explicat el propi alcalde, Andrés Martínez.

Així, per a les setmanes successives s’inclourà la senyalització d’accessos alterns i es posarà en marxa l’equip d’informadors d’hospitalitat, per a indicar als usuaris les normes que han de complir.

Pel que respecta al mobiliari en platges, tant Ajuntament com Generalitat estan ultimant la instal·lació i reposició de serveis. Des de l’administració local es renovaran la totalitat de casetes de socorrisme, que estaran disponibles a meitat del mes de juny. Des del consistori s’ha sol·licitat, també, rapidesa a Turisme Comunitat Valenciana en la instal·lació de les canalitzacions per als llavapeus, així com la reposició de passarel·les.

“L’amplitud de les nostres platges urbanes ens permet obrir la temporada de bany des del minut zero, perquè la baixa ocupació que es preveu de les platges aquests primers dies facilitarà el compliment d’aforaments previstos” ha explicat Martínez, apel·lant a les més de 25.000 persones que poden allotjar els arenals del nucli urbà, ateses les distàncies exigides per Sanitat.

“A mesura que anem avançant en la desescalada i es permeta més mobilitat augmentarem les indicacions i l’equip de control d’aforaments, fins i tot incloent les noves tecnologies” ha ampliat l’alcalde.

Aquestes primeres setmanes seran “una prova per a tots i un temps valuosíssim de conscienciació de l’usuari i els turistes, la seua corresponsabilitat en el compliment de les normes serà vital i confiem que, junts puguem fer-ho viable”, ha valorat.

Directe